Een bank voor op het terras

  • stappen
    4

Stap 1 | Rondingen bepalen

Voor de zijkanten gebruik je 90 cm x 90 cm gelamelleerde panelen. Pak een groot rond object (hier wordt een BBQ gebruikt) om zelf de rondingen te bepalen. Zaag heel secuur de platen in de lijn van de rondingen. Je kan de drie platen op elkaar leggen om het proces te versnellen.

Stap 2 | Zagen

Aan de achterkant van de platen snij je drie rechthoekige ruimtes (2cm bij 7cm) in voor de planken. De bovenste rechthoek zaag je ongeveer 10 cm van de bovenkant af, de tweede in het midden en de laatste helemaal onderaan. Schroef de drie planken aan het bankje. Afhankelijk van je voorkeur kan je de lengte zelf bepalen. Hier wordt er een breedte gehanteerd van 100cm.

Stap 3 | Vastschroeven

Je schroeft vervolgens de planken horizontaal vast aan de bank. Begin bovenaan en leg een stukje plank tussen de eerste en tweede plank om telkens de juiste afstanden te creëren tussen de planken. Doe dit vervolgens weer, totdat de laatste plank is toegevoegd.

Stap 4 | Schroefgaten wegwerken

Om de schroefgaten weg te werken gebruik je houtvuller. Zo creëer je een glad oppervlak zonder opvallende plekjes. Als alle gaten weggewerkt zijn, kan je de bank nog schuren voor een fijner resultaat. Tot slot kan je naar keuze schilderen en/of lakken. Nu heb je een bankje met een uniek design dat zowel op je terras als in de tuin past. Voor meer inspiratie, neem een kijkje op http://www.home-dzine.co.za/