Cilinderslot vervangen

  • stappen
    4

Stap 1

Als je bijvoorbeeld een nieuw huis hebt gekocht wil je natuurlijk de sloten vervangen. In veel gevallen hoef je alleen maar de cilinder van het slot te vervangen en is het niet nodig om het slotmechanisme te vervangen en deurkrukken etc.

Ik zal hier beschrijven hoe je de cilinder uit het slot kan halen zodat je die kan vervangen door een nieuwe cilinder met sleutel.

Verwijder eerst de deurkruk. Dit doe je door met een kleine inbussleutel het kleine schroefje los te draaien waarmee de kruk zit geklemd. Dit hoef je maar aan een kant te doen. Zodra je de kruk van de as hebt geschoven kan je de andere kant uit het slot trekken.

Stap 2

Haal nu de schilden van het slot los. Als het goed is zitten alleen aan de binnenkant van de deur de schroeven waarmee je ze los kan halen. In mijn geval zijn het er drie. Ik haal de schilden eraf omdat dan de cilinder makkelijker is los te halen.

Stap 3

Doe de sleutel in de cilinder en draai de schroef los die aan de buitenkant van het insteekslot zit, net onder het slot dat uitschuift. Hierdoor komt de cilinder los te zitten. Nu moet je de sleutel een klein beetje draaien en dan kan je de cilinder uit het slot trekken en vervangen voor een nieuwe.

Stap 4

Plaats de nieuwe cilinder maak alles weer in omgekeerde volgorde weer vast.

dit heb je nodig