Alles mooi op zijn plaats met een houten organizer

  • Kosten
    €31.78
  • Totaal aantal stappen
    7

Stap 1

Met deze organizer hou je al je belangrijke documenten mooi op z’n plaats. En het ziet er nog leuk uit ook! Zaag het timmerpaneel met een cirkelzaag op maat. Je kan zelf de grootte kiezen naargelang waar je de organizer gaat plaatsen. Hou een stukje hout over om het bakje te maken of doe dit met een stuk mdf.

Stap 2

Timmer het bakje voor de brieven. Zaag de plankjes op maat met een cirkelzaag. Test of het bakje mooi in elkaar past. Oneffenheden kan je wegwerken met wat schuurpapier of eventueel met een houtvijl. Versier het bakje nadien met plakfolie. Gebruik hiervoor een cutter om de hoekjes mooi af te werken.

Stap 3

Maak het zakje van vilt. Je kan het zakje met naald en draad maken of met een lijmpistool. Gebruik je liever geen vilt dan kan je ook een stukje kunstleer gebruiken.

Stap 4

Maak het prikbord. Je kan hiervoor kurk op rol gebruiken. Gebruik 2 à 3 lagen zodat je er makkelijk een duimspijker kan in prikken. Je kan deze op elkaar lijmen met een dun laagje kurklijm.

Stap 5

Maak het klembord vast op het houten paneel. Achteraan het klembord vind je 2 vijsjes die er wat uit steken. Neem deze over op het paneel en boor 2 gaatjes. Zo past het klembord er mooi in. Maak het klembord vast met enkele mooie zinken nageltjes.

Stap 6

Doe hetzelfde met het prikbord en het vilt. Klop er voldoende nageltjes in zodat alles mooi op zijn plaats blijft.

Stap 7

Markeer de gaten waar je gaat boren om het brievenbakje te bevestigen. Boor achteraan het paneel fijne gaatjes en draai de vijsjes erin met een schroevendraaier. Hang wat papier op het klembord, stop wat balpennen in het vilten zakje, haal je to do-lijst en belangrijkste brieven boven en je organizer is klaar! Veel plezier ermee! Groetjes, Sarah www.nuniya.be www.instagram.com/nuniyaa