Bij Brico & Brico Planit proberen we de milieu-impact zoveel mogelijk te beperken, bijvoorbeeld door voor synthetische verf op waterbasis te kiezen. Onze producten kregen het Europese ecolabel en zijn afkomstig van de dichtstbijzijnde producenten. Ten slotte bieden we alternatieve verfsoorten aan, zoals verf op basis van algen. Omdat de natuur een inspiratiebron moet blijven... 

Ecolabel

Het gaat om het officiële Europese milieulabel, erkend door alle EU-landen. Hiermee worden alle producten aangeduid die zonder kwaliteitsverlies hun steentje bijdragen aan het milieu. Doel van het label is om de impact van het productie- en consumptieproces op de omgeving, de volksgezondheid, het klimaat en de natuurlijke rijkdommen tot een minimum te beperken. 

Aan welke criteria moet een product voldoen? 

De milieucriteria zijn zo opgesteld dat slechts 10 tot 20% van de verkochte producten ervoor in aanmerking komen. Deze criteria zijn het resultaat van wetenschappelijke studies en van uitgebreid overleg met milieu-ngo’s, consumentenverenigingen, beroepsverenigingen, kmo’s en tussenpersonen. Je herkent het label aan het logo met de door sterren omringde bloem. 

Wat te doen met verfrestjes? 

Giet ze over in een kleinere pot, zodat er minder lucht in zit. Sluit hermetisch af, noteer wat erin zit en bewaar ze in een koele ruimte. Lees hier meer over het bewaren van verf.