Een tafellamp kan functioneel zijn, maar tegelijk ook een van de pronkstukken van je interieur. Bovendien zijn tafellampen op vele verschillende manieren te gebruiken: zet je ze, zoals de naam suggereert, op tafel – of liever op een dressoir of een nachtkastje? Aan jou de keuze. In dit artikel inspireren we je met wat ideeën voor de perfecte tafellamp. 

Een tafellamp is geen bureaulamp … of toch?

Een tafellamp en bureaulamp verschillen van mekaar, voornamelijk qua uiterlijk en gebruik. Hoewel sommige tafellampen ook bureaulampen kunnen zijn, zijn het toch vaker lampen die bijdragen aan de sfeer van het huis. Een goede bureaulamp helpt je dan weer bij je werk. Waar een bureaulamp dus vooral heel functioneel is, speelt een tafellamp eerder een decoratieve rol. Een bureaulamp kan wel een goede aanvulling bieden op het licht van een tafellamp.

De juiste sfeer

Tafellampen hebben een belangrijke functie in het creëren van de juiste sfeer. Zet de lampen op een bijzettafeltje, dressoir of tv-meubel en geniet van het warme licht die ze verspreiden. Wat leuk is: je vindt tafellampen in alle soorten, maten en materialen. Kies je voor een eerder industriële look of hou je meer van tierlantijntjes? In ons assortiment vind je zeker iets wat je leuk vindt! En wat dacht je van een energiezuinige ledlamp als lichtbron, of een slimme lamp, die je met je smartphone kunt besturen?

Multi-inzetbaar

Wat zo handig is aan een tafellamp? Je kunt ze neerzetten waar je wilt. Je hoeft dus niet per se een vaste plek voor je lamp te kiezen. Gebruik je de lamp als aanvulling op je andere binnenverlichting, of doe je die verlichting net uit om te genieten van het warme licht van je tafellamp? 

DIY

Steek je graag zelf de handen uit de mouwen? Maak dan je eigen tafellamp of bureaulamp uit een blik of uit hout