Welke ruimte wil je betegelen?

Kies je vloertegels afhankelijk van waar je ze wil plaatsen. In je badkamer of inloopdouche kan het soms flink vochtig en glad zijn. Vloertegels met een antisliplaag zijn dan geen overbodige luxe. Ook matte tegels hebben antislip-eigenschappen en zijn perfect voor natte ruimtes.

Het materiaal van je tegel

Keramische tegels bestaan uit een mengsel van natuurlijke stoffen zoals zand en klei en zijn enorm sterk, makkelijk in onderhoud en zelfs vuurbestendig. Porseleinen vloertegels, op basis van porseleinaarde, zijn door hun krasbestendigheid overal inzetbaar. Faience, een terracottategel met een waterbestendige coating is perfect voor de keuken, badkamer of douche. Of misschien zijn mooie mozaïektegels met hun vele kleuren wel iets voor jou.

De looks van je tegel

Een strakke, moderne tegel of een vloertegel met een authentiek of eerder Oosters dessin: de ultieme vloertegels kies je in lijn met de stijl van je woning. Wil je graag je laminaatvloer doortrekken naar de badkamer? Dat kan met keramisch parket. Het is kras- en waterbestendig, vraagt niet veel onderhoud en is daarnaast ook perfect te combineren met vloerverwarming.

De kleur van je tegel

De juiste kleur speelt ook een belangrijke rol. Grijze of donkere tegels zijn niet enkel tijdloos, ze zijn ook nog eens onderhoudsvriendelijk omdat ze stof en vuilresten minder doen opvallen. Vind je het niet erg om wat vaker met een dweil door huis te gaan, ga dan gerust voor een lichtere kleur. Een fraai eindresultaat gegarandeerd!

Grote of kleine tegels?

Als je een ruimte graag groter wil doen lijken, dan kan dat makkelijk door grote tegels van bijvoorbeeld zestig op zestig centimeter te kiezen. Grote tegels vereisen minder voegwerk en delen je ruimte zo minder op. Daarnaast geven ze je woning een rustige uitstraling.

Gerectificeerd of niet-gerectificeerd?

Door voor gerectificeerde tegels te kiezen, haal je écht alles uit de ruimte die je hebt. Gerectificeerde tegels zijn aan de zijkanten recht afgesneden, waardoor ze dichter bij elkaar komen te liggen en de ruimte groter doen ogen. Niet-gerectificeerde tegels passen dan weer perfect bij een landelijke stijl.

Brico en BricoPlanit helpen je graag  

Ben je op zoek naar meer informatie over vloertegels en wil je graag weten waarop je moet letten als je tegels koopt? Op onze blog vind je talloze nuttige artikels. Vraag ook gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!