Goede luchtkwaliteit, meer wooncomfort

Wist je dat de lucht binnen meestal ongezonder is dan de buitenlucht? Omdat we het grootste deel van onze tijd binnen doorbrengen, zou iedereen meer met luchtkwaliteit moeten bezig zijn. Of je nu in een nieuwbouw of een al wat ouder huis woont, elke woning kan een duwtje in rug gebruiken. Zo zijn de meeste nieuwbouw- en renovatieprojecten soms te goed geïsoleerd, wat resulteert in een drogere lucht. Je krijgt al snel te maken met barsten en scheuren in de muren. Voor oudere huizen geldt juist het omgekeerd. Je hebt er vaker last van schimmelproblemen, condens, geurtjes of kromgetrokken houten vloeren. Door te kiezen voor een luchtbevochtiger of luchtontvochtiger, bespaar je op lange termijn niet enkel geld, maar ook heel wat zorgen.

Een betere gezondheid

Heb je vaak last van gezondheidskwaaltjes zoals eczeem, hoofdpijn, allergieën of heb je frequent een verkoudheid? Neem dan zeker de luchtkwaliteit in je woning eens onder de loep. Een ongezonde binnenlucht, heeft namelijk effect op je algemene gezondheid. Een luchtreiniger filtert kleine deeltjes zoals pollen, fijnstof en bacteriën uit de lucht en geeft je luchtkwaliteit een enorme boost. Studies tonen aan dat een gefilterde lucht leidt tot minder kans op astma, allergieën en hooikoorts. Lopen er thuis huisdieren rond? Ook dan is het slim om de aanschaf van zo’n luchtzuiveraar te overwegen.

Hoe meet je de luchtkwaliteit?

Soms is het niet meteen duidelijk hoe het met je luchtkwaliteit is gesteld. Met een hygrometer krijg je makkelijk zicht op de luchtvochtigheid. Van plan om de luchtkwaliteit in je woning grondig aan te pakken? Kies dan voor Walter, een sterk stukje technologie dat de luchtkwaliteit constant meet en je luchtbehandelingstoestel slim aanstuurt. Zo garandeer je continu een goede luchtkwaliteit in je woning.

Brico en BricoPlanit helpen je graag 

Heb je nog vragen over de luchtkwaliteit in je huis en hoe je die kunt verbeteren? Op onze blog vind je heel wat nuttige artikels. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!