Luchtkwaliteit verbeteren: kleine beetjes helpen

Door enkele kleine veranderingen te maken, kun je de luchtkwaliteit in je woning aanpakken. De meest voor de hand liggende manier is je raam openzetten. Door dagelijks meermaals te verluchten verbeter je de lucht- en levenskwaliteit in je huis. Of kies voor planten zoals de goudpalm, blauwvaren of monstera. Deze groene vrienden zijn niet enkel mooi, maar ook luchtzuiverend. Ten slotte verbeter je met het juiste onderhoud de luchtkwaliteit binnen aanzienlijk. Vervang tijdig de filters in je dampkap en reinig de binnen-en buitenkant van radiatoren en ventilatoren. Deze trucjes dragen bij tot een betere luchtkwaliteit, maar doen geen wonderen.

Van luchtbevochtiger tot luchtreiniger: de béste luchtkwaliteit

Wil je de luchtkwaliteit in je woning serieus aanpakken, dan is het belangrijk te weten wat het probleem juist is. Merk je vocht en schimmel op in huis? Dan ligt de luchtvochtigheid te hoog. Met een luchtontvochtiger, die het vocht aan de binnenlucht onttrekt, zit je goed. Last van droge ogen of geïrriteerde luchtwegen? Je verwarming zorgt in de winter voor een aangenaam warm binnenklimaat, maar haalt al het vocht uit de lucht. Met een luchtbevochtiger behoud je een perfecte luchtvochtigheid tussen 45% en 60%. Als je gevoelig bent voor fijnstof en pollen, dan is een luchtreiniger een goed idee. Gefilterde lucht zorgt voor minder kwaaltjes zoals hoofdpijn, droge huid en allergieën. Of heb je nood aan een twee-in-een-oplossing? Een combitoestel dat je binnenlucht reinigt én bevochtigt, zorgt voor meer wooncomfort en een betere algemene gezondheid.

Brico en BricoPlanit helpen je graag  

Ben je op zoek naar meer tips om de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren? Op onze blog vind je talloze nuttige artikels of laat je inspireren door onze tuincatalogus. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!