De kleurenvriend

Een van de voordelen van wit - en niet van de minste - is dat het een heldere kleur is die de andere kleuren eruit laat springen. Omringd met wit zal rood volop tot uiting komen. Blauw zal het effect hebben van een azuurblauwe plek in een melkwitte hemel en geel zal stralen als de ochtendzon. En als je kunstvoorwerpen hebt, zal wit hunvormen en schoonheid alleen maar accentueren. Daarom dat veel kunstgalerijen wit zijn.

Verfijning

Ook nuances komen naar voren in combinatie wit. Molgrijs, aubergine, grijs of beige ... met deze verfijnde nuances zal een witte kleur een zachte combinatie vormen. Resultaat: een moderne of traditionele sfeer, naargelang de harmonie die je teweegbrengt via de meubels die je kiest.

Uitgesproken modern

Je hoeft niet per se een verstokte schaker te zijn om te houden van de combinatie van zwart en wit in je interieur. Die straalt duidelijk een moderne sfeer uit. En als je dan toch voor dit moderne effect

van zwart op wit kiest, raden we je aan om hier en daar toch een kleurentoets te voorzien. Zo vermijd je een te mannelijke, dualistische sfeer.

Tips van een expert

Hoe schilder je een hoek, waar 2 kleuren samenkomen?

Je hebt een puntborstel nodig (met rond uiteinde). Breng wat verf aan op de punt van je borstel. Plaats de hoek van de borstel op de te schilderen muur, druk er lichtjes op en laat de borstel rond zijn as draaien terwijl je zachtjes naar boven beweegt.