Kies een grotere parasol

Hoe groter je tuin en loungeruimte, hoe groter je parasol moet zijn om genoeg schaduw te bieden. Met een parasolbreedte vanaf 250 centimeter beschut je makkelijk je volledige meubelset tegen de zon. Kiezen voor een zweefparasol of stokparasol is zeker een goed idee. Een model dat je kunt kantelen of dat 360° rond zijn as kan draaien, is enorm handig. Je past de positie van je parasol door de dag eenvoudig aan en blijft constant beschermd.

Let op: een grotere parasol vraagt om een stevige parasolvoet. Zo kom je ook bij wat wind niet voor verrassingen te staan. Investeer tenslotte ook in een beschermhoes. Met de juiste parasolhoes en onderhoudstips, geniet je nog talloze zomers van je parasol.

Vierkant of rond?

Kiezen voor een ronde of vierkante parasol is in de eerste plaats een kwestie van smaak. Toch speelt ook de ruimte een rol. Heb je een tuin, dan ben je alvast minder beperkt in je keuze. De ronde parasol is nog steeds de meest voorkomende optie. Dit model neemt in het algemeen minder ruimte in dan een vierkante parasol met dezelfde afmetingen. Hou je wel van een strak en hoekig design? Een vierkante of rechthoekige parasol springt niet enkel direct in het oog, maar levert je ook meer schaduw op. Ten slotte is er een ook uitgebreid assortiment aan asymmetrische modellen. Met zo’n parasol boven je tuintafel, vindt iedereen gegarandeerd een plekje in de schaduw.

Brico en BricoPlanit helpen je graag 

Heb je nog vragen over de perfecte parasol? Op onze blog vind je nog meer nuttige artikels over hoe jij de juiste zonnebescherming kiest. Of laat je inspireren door onze tuincatalogus. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!