Hoe vaak je terrasoverkapping schoonmaken?

De meeste terrasoverkappingen vragen niet zoveel werk. Maak er toch een gewoonte van je overkapping jaarlijks tweemaal flink onder handen te nemen. Hoe frequent je een onderhoud moet doen, hangt af van het materiaal van je terrasoverkapping. Aluminium, kunststof en glas hebben relatief weinig aandacht nodig, terwijl je onbehandeld hout liefst wat vaker aanpakt.

Je overkapping onderhouden

Begin met het oppervlakkige vuil. Verwijder dorre bladeren en maak de dakgoot schoon. Daarna kun je aan het echte werk beginnen. Spoel je overkapping goed af met water voor je begint schoon te maken. Zanddeeltjes en andere restanten kunnen namelijk krassen maken. Gebruik voor het verdere onderhoud steeds een mild reinigingsmiddel en zachte doeken, sponzen en borstels. Je hogedrukreiniger en bijtende producten laat je het best gewoon in je tuinhuis staan. Door ook de glazen onderdelen van je overkapping onder handen te nemen, zorg je voor een propere uitstraling. Een grondig schoonmaakbeurt van je terrasoverkapping garandeert een langere levensduur.

Let op: denk aan je eigen veiligheid. Neem geen risico’s en gebruik steeds een stabiele ladder.

Je overkapping beschermen

Je overkapping heeft doorheen het jaar heel wat te verduren. Bescherm je hout, metaal of aluminium tegen zure regen, uv-stralen en het effect van de weersomstandigheden. Een houtbeschermer is een goede oplossing voor elke houten terrasoverkapping. Gebruik voor een metalen terrasoverkapping een metaalbeschermer om roestvlekken te vermijden.

Brico en BricoPlanit helpen je graag 

Heb je nog vragen over de perfecte terrasoverkapping? Op onze blog vind je nog meer nuttige artikels over hoe jij de juiste zonnebescherming kiest. Of laat je inspireren door onze tuincatalogus. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!