Trend 1: terug naar de natuur

De eerste trend laat natuurlijke elementen zoals stenen accessoires, houten meubels en planten de boventoon voeren. Ook houten jaloezieën horen daarbij. Dit type raamdecoratie is erg stijlvol, kwalitatief én duurzaam.

Trend 2: laat je gordijnen hangen

Nonchalance en imperfectie stralen elegantie uit. Gordijnen hoeven niet langer perfect op maat van de raampartij te zijn. Lange gordijnen – denk bijvoorbeeld aan linnen – zijn een stijlvolle aanvulling op je interieur. Ben je van plan om nieuwe raamdecoratie te kopen, investeer dan in kant-en-klare gordijnen die een tikkeltje te lang zijn en je bent weer helemaal mee.

Trend 3: combineer gordijnen en rolgordijnen

Verschillende gordijntypes met elkaar combineren, zorgt voor een flexibele en elegante zonnewering in huis. Rolgordijnen hebben een minimalistische look en passen in zo goed als elk interieur. Om rolgordijnen een tikkeltje extra te geven, worden ze vaak gecombineerd met klassieke gordijnen. Je kunt er heel sober in blijven, maar gerust ook een beetje contrast creëren door te kiezen voor rolgordijnen in een opvallende tint.

Trends 4: laat de zon binnen

In de plaats van gordijnen die het licht buitenhouden, kiezen we vandaag voor gordijnen die zo veel mogelijk natuurlijk licht binnenbrengen. Lichtdoorlatende gordijnen zoals glasgordijnen zijn dé oplossing als je op je privacy gesteld bent, maar het zonlicht niet wil blokkeren.

Brico en BricoPlanit helpen je graag  

Ben je op zoek naar meer trends of tips om de juiste raamdecoratie te kiezen? Op onze blog vind je talloze nuttige artikels. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!