De beste luchtkwaliteit in je woon- en slaapkamer

Thuis vertoef je het vaakst in je woon-en slaapkamer. Een goede luchtkwaliteit is hier heel belangrijk. Te droge lucht kan schade veroorzaken aan je meubels en vloeren. Daarnaast kun je last krijgen van geïrriteerde ogen, luchtwegen of een droge huid. Voor een betere slaapkwaliteit is een luchtbevochtiger de perfecte oplossing. Heb je astma of allergieën? Kies dan ook voor een luchtzuiveraar die fijnstof, bacteriën, virussen en allergenen uit de lucht filtert. Een compacte oplossing is een twee-in-een toestel, dat zowel reinigt als bevochtigt.

De beste luchtkwaliteit in de babykamer

Voor je kindje wil je natuurlijk niets dan het beste. Een ongezonde luchtkwaliteit in de babykamer kan leiden tot hoofdpijn of irritatie van de luchtwegen. De oplossing: met een luchtbevochtiger creëer je een aangenaam slaapklimaat. Je zoon of dochter slaapt beter en daar profiteer jij natuurlijk ook van!

De beste luchtkwaliteit in de kelder en op zolder

Ongeveer 25% van de woningen heeft vochtproblemen. Die komen meestal voor in de kelder of op zolder, en kun je herkennen aan een muffe geur of condens. De oplossing: een ontvochtiger. Je vindt hem in alle vormen, kleuren en maten. Kies je toestel op basis van je persoonlijke noden. Heb je een wijnkelder? Dan geldt het tegengestelde. Wijn vertoeft het liefst bij een luchtvochtigheid tussen 60% en 75%. Een bevochtiger is dus essentieel om je verzameling in de beste omstandigheden te bewaren.

Brico en BricoPlanit helpen je graag 

Heb je nog vragen over de luchtkwaliteit in je huis en hoe je die kunt verbeteren? Op onze blog vind je nog heel wat nuttige artikels. Of laat je inspireren door onze tuincatalogus. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!