Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN

10 handige tips voor tijdens, voor én na het schilderen!

Schilderen: voor de één is het een hels karwei en voor de ander een ontspannende bezigheid. Maar iedereen weet dat een schilderklus niet altijd makkelijk is. Daarom hebben we een paar handige tips voor jou!

Schilderen: voor de één is het een hels karwei en voor de ander een ontspannende bezigheid. Maar iedereen weet dat een schilderklus niet altijd makkelijk is. Daarom hebben we een paar handige tips voor jou!

Bekijk ons volledige verf gamma
Twee verfkwasten op kleurstalen | Deux pinceaux sur les échantillons de couleurs
Ga snel naar

Tip 1 | Kleurenstress

De juiste muurkleur vinden is een hele opgave. Voorkom een misser en investeer daarom in een aantal verfsamples. Zo kan je een weloverwogen keuze maken. Breng de verschillende kleuren naast elkaar aan op de muur, waardoor je ziet welke het beste bij jouw interieur past.

Tip 2 | Even föhnen

Schilder je één muur in een specifieke kleur? Dan wil je natuurlijk dat de lijnen netjes en strak zijn. Om ervoor te zorgen dat je bij het verwijderen van de schilderstape geen vlekken maakt, is het handig om de föhn erbij te pakken. Hiermee verwarm je de lijm van de tape, waardoor het gemakkelijk loskomt. Trek de tape er altijd in een hoek van 90 graden af.

Tip 3 | Inpakken maar!

Kozijnen en plinten kun je handig afplakken met schilderstape, maar deurknoppen zijn al een stuk lastiger. Tip: wikkel ze in de aluminiumfolie. Zo zie je maar dat dit huishoudartikel altijd weer van pas komt! Ook handig: voorkom vieze verfbakjes door ze in te pakken met aluminium. Als je klaar bent met verven, haal je de folie eraf en schoon is het bakje.

Tip 4 | Strakke randjes

Wil je de verf op de muur heel strak aanbrengen zonder slordige randen? Maak dan een inkeping in de rand met een mesje zodat de verf niet doorloopt, maar in de groef terecht komt!

Tip 5 | Ook in de hoekjes

Op sommige plekken is het lastig schilderen. Bijvoorbeeld achter de verwarming of achter de wc-pot. En die verplaats je niet zo gemakkelijk. Dit trucje is daarom perfect om ook de plekken achter vaststaande objecten te schilderen. Slim!

Tip 6 | Op hoge poten

Wil je de onderkant van bijvoorbeeld stoelpoten schilderen? Door kleine nageltjes in de pootjes te slaan, laat je de stoel ‘zweven’. Zo kun je ook de onderkant van een likje verf voorzien.

Tip 7 | In de wax

Handgreepjes, handdoekhangers en andere kleine ‘uitstulpingen’ zijn moeilijk af te plakken. Wil je deze plekjes tóch beschermen tegen verfspetters en knoeipartijen? Vet het oppervlak dan in met vaseline. Zo haal je de verf er met gemak weer af.

Tip 8 | Lekkere opbergers

Tijd voor een break! Maar waar leg je de natte kwasten neer? Gebruik hiervoor een opengeknipte melkfles of een lege Pringlesbus. Eindelijk een excuus om ‘m helemaal leeg te eten…

Tip 9 | De juiste dosering

Hoe strijk je verf van je kwast zonder dat er allemaal verf over de rand van de pot loopt? Met behulp van een elastiekje, bijvoorbeeld. Dit is de truc om ervoor te zorgen dat er nooit te veel verf op je kwast zit én dat de boel een beetje netjes blijft.

Tip 10 | Schone vingers

Heb je vieze handen gekregen van het schilderen? Wrijf je handen in met koffiedik en wat normale handzeep. Zo krijg je ze weer gemakkelijk schoon.

Onze mooiste verf testers

Twijfel je nog over de juiste verfkleur of wil je graag eens testen hoe de verf er uitziet? Overweeg dan enkele kleur testers in huis te halen. Zo kun je een regenboog aan kleuren uittesten zonder elke keer een verfpot te moeten kopen.

Bekijk ons assortiment verf testers >

Een man verft de muur groen en een vrouw werkt op haar laptop | Un homme peint le mur en vert et une femme travaille sur son ordinateur portable

Je weet nu de belangrijkste tips voor als je aan de slag gaat met verf. Wil je nog inspiratie opdoen voor een verfklus? Bekijk dan al onze adviezen en laat je inspireren!

Weet jij nog een goede verftip die niemand mag missen?

Bekijk al onze verf tips

Wij zijn er voor je!

Ontdek onze decoratie tips en adviezen. Want zelf gemaakt is slim bespaard!

5 manieren om hout oud te laten lijken

DIY tip

5 manieren om hout oud te laten lijken

Isolerende rol- en thermische gordijnen

Inspiratie

Isolerende rol- en thermische gordijnen

Behangpapier verwijderen

Stappenplan

Behangpapier verwijderen

Renovatievlies plaatsenRenovatievlies plaatsen

Stappenplan

Renovatievlies plaatsen

Je schutting of tuinhek schilderenJe schutting of tuinhek schilderen

Stappenplan

Je schutting of tuinhek schilderen

Alles over PrimersAlles over Primers

Koopadvies

Alles over Primers

Mozaïek maken | Stap voor stap uitgelegd | Brico.be

Stappenplan

Mozaïek maken | Stap voor stap uitgelegd | Brico.be

6 toffe dingen die je in huis maakt van steigerhout

Inspiratie

6 toffe dingen die je in huis maakt van steigerhout

Meubels schilderen : stappenplan Meubels schilderen : stappenplan

Stappenplan

Meubels schilderen : stappenplan

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

  • Meer dan 150 winkels

  • Snelle ophaling in de winkel

  • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten