Kwaliteit: een vinylvloer met een lang leven

De kwaliteit van je vinylvloer bepaalt hoe lang je er plezier van hebt. Vooral de dikte van het materiaal en van de slijtlaag spelen hierbij een rol. Een goede vinylvloer is 2 tot 3 millimeter dik en heeft een toplaag van 0,25 tot 0,70 millimeter die bescherming biedt tegen slijtage en krassen. Met een dikkere toplaag blijft je vloer langer in topkwaliteit. In ruimtes met weinig passage kun je wel gerust kiezen voor een dunnere vloer.

Looks: kies je eigen stijl

Van een tegelmotief over faux parket tot de populaire betonlook: het assortiment aan vinylvloeren is enorm uitgebreid en biedt ieder wat wils. Niet enkel het motief, maar ook de kleur van je vloer is belangrijk. Met een lichte vloer lijkt je ruimte snel een stuk groter. Donkere tinten hebben het omgekeerde effect. Denk ook zeker even na over de rest van je interieur en meubels. Zo kies je een vloer die helemaal raak is. Ben je op zoek naar meer stijladvies? Een Brico-medewerker helpt je met veel plezier op weg.

Clickvinyl of plakvinyl?

Er zijn twee verschillende soorten vinyl, namelijk clickvinyl en plakvinyl. De namen zeggen het eigenlijk zelf: clickvinyl plaats je met handige klikverbindingen, terwijl je een plakvinyl moet verlijmen. Een plakvinylvloer vraagt een perfect egale ondergrond. Je laat dit vloertype dan ook het best plaatsen door een expert, terwijl je clickvinyl gewoon zelf kunt leggen.

De praktische aspecten van je vinylvloer

Daarnaast is het ook belangrijk je ruimte in het achterhoofd te houden. Wil je je vinylvloer in de keuken plaatsen, dan staat waterbestendigheid op nummer één, terwijl dat in de slaapkamer minder van tel is. Een vinylvloer in de gang of woonkamer moet dan weer krasvrij en vlekbestendig zijn. Ten slotte is een vinylvloer erg warmtegeleidend, en eenvoudig te combineren met vloerverwarming.

Brico en BricoPlanit helpen je graag  

Ben je op zoek naar meer informatie over vinylvloeren? Op onze blog vind je talloze nuttige artikels. Vraag ook gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!