Kies een kleinere parasol

Om je kleinere terras of balkon te beschutten, heb je niet de allergrootste parasol nodig. Met een model met een diameter tot 2,5 meter zit je zeker goed. Je kiest ook het best voor een ronde parasol. Deze neemt minder plaats in dan een vierkante parasol met dezelfde afmetingen.

Balkonparasol: halve parasol, volledige bescherming

Wil je heel efficiënt schaduw creëren op je balkon? Dan is een balkonparasol ideaal voor jou. Dit model is compact en perfect voor kleinere oppervlaktes. Je zet deze halfronde parasol in de juiste parasolvoet op je balkon of maakt hem aan je balustrade vast. De meeste balkonparasols zijn ook kantelbaar, zodat je zelfs in volle zon de nodig koelte kunt voorzien. Da’s pas genieten van de zomer!

Een zonnescherm: zon en schaduw wanneer jij dat wil

Als jouw balkon of terras zuidgericht is, kan het er in de zomer snel heel warm worden. Investeer je graag in een permanente oplossing? Dan is een zonnescherm een goede optie. Zo’n zonneluifel is geschikt voor bijna elke gevel of balkon. Daarnaast geniet je van enorm gebruiksvriendelijke zonnebescherming. Met een schakelaar of afstandsbediening heb jij de touwtjes in handen.

Brico en BricoPlanit helpen je graag 

Heb je nog vragen over de perfecte parasol voor jouw balkon of terras? Op onze blog vind je nog meer nuttige artikels over hoe jij de juiste zonnebescherming kiest. Of laat je inspireren door onze tuincatalogus. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!