Waar gebruik je een luchtreiniger?

Omdat er in de lucht binnen vijfmaal zo veel ongezonde stoffen circuleren, is een luchtzuiveraar zeker een goede investering. Het filtert efficiënt bacteriën, virussen, fijnstof en allergenen van huisdieren uit de lucht. Luchtreiniging zorgt voor een aangenaam binnenmilieu bij je thuis of in je handelszaak.

Baat je bijvoorbeeld een kinderopvang uit, dan weet je dat er behoorlijke concentraties vuile deeltjes rondzweven. Een luchtzuiveraar haalt die voortdurend uit de lucht en neutraliseert daarnaast ook eventuele geurtjes. Ben je de uitbater van een horeca- of kapperszaak? Dan is luchtreiniging ook zeker geen overbodige luxe. Met een luchtzuiveraar creëer je een veilige omgeving voor je klanten en jezelf.

Hoe werkt een luchtreiniger?

Niet alle luchtzuiveraars functioneren hetzelfde. Ten eerste heb je luchtreinigers die met een of meerdere filters werken. De lucht wordt aangezogen en gaat door de filter, waar de vuile deeltjes opgevangen worden. De luchtzuiveraar blaast daarna de propere lucht weer de ruimte in. Vervang op tijd de filters van je luchtzuiveraar zodat hij niet aan kracht verliest.

Ten tweede zijn er de toestellen die reinigen door ionisatie. De zuiveraar verandert de statische lading van de deeltjes in de lucht, waardoor ze zwaarder worden en niet blijven rondzweven. Sommige toestellen maken gebruik van beide technieken.

Brico en BricoPlanit helpen je graag 

Heb je nog vragen over luchtreinigers of hoe je de luchtkwaliteit in je huis kunt verbeteren? Op onze blog vind je heel wat nuttige artikels. Of laat je inspireren door onze tuincatalogus. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!