Gun jezelf een koel schaduwplekje

Met een zweef-, balkon- of gewone tuinparasol geniet je van het zomerse weer zonder er de negatieve gevolgen van te ondervinden. Onder een parasol vind jij je koele schaduwplekje, waar je zonder te verbranden heerlijk kunt genieten van de lente en zomer. Maar let op: een gewone parasol houdt nooit alle zonnestralen tegen. Kies voor een UV-bestendige parasol voor een volledigere bescherming.

Hou de warmte van de dag vast met je parasol

Na een warme zomerdag kan het ook weer snel afkoelen. Gelukkig houdt een parasol de warmte vast en kun jij nog iets langer op je terras of balkon blijven nagenieten. Hoelang een parasol de warmte juist vasthoudt, hangt af van het materiaal van je zeil. Polyester ademt en zal de warmte sneller loslaten. Een doek uit olefin houdt door haar structuur de warmte een tijdje langer vast.

Tip: Door terrasverwarmers aan je parasol toe te voegen, kun je ook op minder warme avonden heerlijk vertoeven in je tuin of op je balkon.

Bescherm je gasten tijdens regenbuien

Na een schitterende zomerdag durven er al wel eens wat druppels uit de lucht vallen. De juiste parasol is hier de redder in nood. Tijdens een leuke barbecuesessie moeten je gasten en jij niet in allerijl naar binnen lopen, maar kunnen jullie gerust blijven zitten. Het materiaal van je parasol speelt hier wel een rol. Een parasol uit katoen, zal niet urenlang droog blijven, terwijl een parasol uit polyester zeer waterafstotend is. Ook de juiste parasolvoet geeft extra stabiliteit en is onmisbaar.

Je parasol: een echte sfeermaker

Een parasol creëert sfeer op je terras of balkon. Je parasol is het centrum van je gezellige zithoekje. Ga voor een exemplaar uit hout of een ander materiaal en integreer het volledig in je buiteninterieur. Op zoek naar meer manieren om je hoekje aan te kleden? Met een leuke loungeset met kussens, sfeervolle lampjes, een vuurkorf en wat planten geniet je van de rust in je nieuwe buitenstekje!

Brico en BricoPlanit helpen je graag 

Heb je vragen over je parasols? Op onze blog vind je nog meer nuttige artikels over hoe jij de juiste zonnebescherming kiest. Of laat je inspireren door onze tuincatalogus. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!