Van badkamer tot wellness-oase...

Welk badkamertype ben jij? Een 'snelle doucher' of een 'wellness-genieter'? Dankzij deze kleur- en verftips zorg je in elk geval voor een perfect kader.

Warme kleuren ontspannen

Badkamers met een infraroodsauna, jacuzzi en andere snufjes, het is vandaag een echte trend. Heel wat mensen toveren de badkamer om tot een heuse wellness, een plek waar ze helemaal tot rust komen. Bij dit concept passen warme kleuren die je helpen om te relaxen. In de wellness-badkamer vermijd je best al te grote kleurcontrasten.
Koude kleuren geven een fris gevoel Met koude en felle kleuren krijgt de badkamer een heel ander karakter. Koude tinten geven een fris gevoel en zorgen dat alles er hygiënischer uitziet. Felle kleuraccenten geven dan weer een extra dosis energie en vitaliteit: ideaal voor het ochtendlijke doucheritueel. Natuurlijk is het mogelijk om beide concepten te combineren: met enerzijds frisse kleuraccenten in de doucheruimte en anderzijds warme tinten rond het bad.
Waar komt de accentkleur?
Waar breng je de accentkleur aan?

In de badkamer is de plaats van de spiegel een bepalende factor. De kleuren rond en achter de spiegel (die in de spiegel reflecteren) beïnvloeden namelijk hoe je eruitziet. Als de spiegel tegen een felgekleurde muur hangt, zal je huid er valer uitzien en zal je teveel make-up gebruiken. Werk je met warme kleuren, dan ga je er door de weerschijn juist beter uitzien en gebruik je wellicht te weinig make-up. Vandaar deze tip: gebruik rond een spiegel alleen neutrale kleuren.
Vochtafstotende muren en plafonds

Levis Expert Badkamer is speciaal ontwikkeld voor badkamermuren en sterk vochtige ruimten. Deze verf is niet alleen vochtafstotend maar ook goed bestand tegen zeepspatten, tandpasta en kalkaanslag. Bovendien kan je de muren makkelijk afwassen zodat je badkamer in een handomdraai gaat stralen. Tip: breng eerst een grondlaag aan (Levis Primer Muur en Plafond) en daarna één of twee lagen Levis Expert Badkamer. Hoe fris je badkamertegels op? Wil je oude badkamertegels een actueel kleurtje geven? Dan raden we de volgende werkwijze aan: Levis Expert Special Primer Binnen + Levis Expert Lak Binnen Satin. Zo krijg je een oogstrelend en duurzaam eindresultaat. Video: hoe schilder je tegels?