Pakjesavond komt er aan! Hét hoogtepunt voor alle grote en kleine makers van België. Maak jij de mooiste surprise? Wij hebben een aantal mooie voorbeelden voor je verzameld, mocht je nog inspiratie nodig hebben. Veel maakplezier!

1. Schip ahoy! Een stoere piratenboot

Heb jij ook een piraatje in huis? Een piratenboot als surprise doet het dan vast goed! Deze piratenboot maak je heel makkelijk van karton. Met een zelfgemaakte schatkist erbij (die je ook los als surprise kunt maken) is het feest compleet!


2. Een sprookjeskasteel

Ridders en prinsessen opgelet! Deze sprookjeskastelen die gemaakt zijn van papier en wc-rollen zijn te mooi om kapot te maken eigenlijk. Verstop het cadeau daarom ergens in een torentje. 

kiflieslevendula.blogspot.de
designinspiration.net

3. Laptop of typemachine

Kleine cadeaus verstop je eenvoudig in deze zelfgemaakte laptop van karton. Deze surprise is nog leerzaam ook!


Ben je meer van de oude stempel? Maak dan een typemachine!


4. Luchtballon van papier-maché

Voor hoogvliegers en avonturiers is een papier-maché surprise het beste idee. Je kunt het cadeautje eenvoudig in de mand verstoppen. Of in de luchtballon zelf, natuurlijk. Liever van stof maken? Bekijk dan eens deze luchtballonnen ter inspiratie:


5. Cactus zonder prikkels

Deze superzachte cactussen zijn grappig en een creatief idee voor surprise om te maken. Wie wil er nu geen papieren exemplaar van hebben? 


6. Houten envelope voor een cadeaubon of boek

Heb je een boek of cadeaubon gekocht? Met deze speciale envelope van hout wordt uitpakken wel een heel uitdaging!


7. Voor sushiliefhebbers

Hmmm..! Ben jij ook zo gek op sushi? Jammer dat deze sushi niet eetbaar is. Maar, je kunt er wel leuk mee spelen. Je maakt de sushi van verschillende kleuren en soorten stof of papier

etsy.com
fidelisundqvist

8. Beestenboel: maak je favoriete dier!

Van papier, karton, verf en wc-rolletjes kun je heel veel maken. Bij kinderen vallen dieren altijd wel in de smaak. Wat is jouw lievelingsdier? 

hysterikfamily.com
zelfmaakideetjes.nl
crayonboxchronicles

9. Voor vakantiegangers: een caravan

Gaat de persoon waar jij de surprise voor maakt graag op vakantie met de caravan? Met deze surprise zal hij zich zeker aangesproken voelen! Bekijk het maakrecept hier.

10. Zie ginds komt...

Last but zéker not least. Hou het lekker dichtbij het Sinterklaasthema en maak deze mooie stoomboot! Die doet het gegarandeerd goed bij iedereen!


Weet je al wat jij gaat maken voor je kids? Laat het ons zien!