Een parasolvoet voor elke parasolgrootte

Om een grote parasol te verankeren, heb je een zware voet nodig. Er zijn twee soorten parasolvoeten: opvulbare en massieve parasolvoeten, bijvoorbeeld uit cement. Voor een stokparasol met afmetingen tussen 200 en 300 centimeter, ga je het best voor een voet van 50 kilogram. Een opvulbare parasolvoet uit pvc is, bijvoorbeeld, een handige oplossing. Je vult hem in de lente met zand of water en maakt de voet na de zomer makkelijk weer leeg. Heb je al een parasolvoet, maar is die niet geschikt voor je nieuwe parasol? Met zandzakjes van 15 of 25 kilogram zorg je voor extra stabiliteit.

Let op: let ook op de omtrek van je parasolstok. Die verschilt namelijk per model. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Een parasolvoet voor elke parasolsoort

Ook de parasolsoort speelt een rol in je zoektocht naar de juiste voet. Zo hebben een stokparasol en zweefparasol met dezelfde afmetingen een andere parasolvoet nodig. Voor een zweefparasol met afmetingen tussen de 250 en 350 centimeter gebruik je het best een voet van 90 tot 100 kilogram. Voor een stokparasol met die afmetingen zit je zeker goed met een voet van 70 kilogram. Ook voor specifieke parasols, zoals de balkonparasol is er de juiste voet.

Een parasolvoet voor elk interieur

Als je looks belangrijk vindt, kies je voor een parasol die mooi past bij je buiteninterieur. Zo kun je gaan voor een parasolvoet in graniet of marmer. Wil je een schaduwhoekje op je gazon creëren? Dan zorgt een parasol met spikes voor extra stabiliteit. Verplaats je je parasol regelmatig? Dan is een voet met wieltjes zeker aan te raden. Zo creëer je schaduw waar en wanneer je dat wil.

Brico en BricoPlanit helpen je graag 

Heb je nog vragen over de perfecte parasolvoet of parasol? Op onze blog vind je nog meer nuttige artikels over hoe jij de juiste zonnebescherming kiest. Of laat je inspireren door onze tuincatalogus. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!