Heb je geen grote tuin? Geen probleem! Er is namelijk niet veel ruimte nodig om het buiten gezellig te maken. Ook op een bescheiden balkon kun je genieten van een ontbijt of een aperitiefje of kun je gewoon wat zonnen. Met deze tips maak je het zelfs op het kleinste balkon supergezellig.

1. Begin bij de basis

Zorg voor een goede basis voor je je balkon begint in te richten. Schenk dus genoeg aandacht aan de vloer en muren. Houten terrastegels zijn bijvoorbeeld ideaal voor een snelle upgrade. Kunstgras is dan weer lekker zacht aan je voeten. Geef je muren een likje verf in een frisse kleur, zodat je meubels mooier uitkomen.

2. Maak het je comfortabel

Zorg voor voldoende zitplek, maar prop je balkon ook niet té vol. Hou rekening met de beschikbare plaats en spring er slim mee om. Een modulaire lounge is bijvoorbeeld ideaal op deze kleine plek. En met een bistroset zit je steeds goed! Enkele kussens maken het niet alleen gezellig, maar ook een stuk comfortabeler.

3. Steek je licht op

Licht is een belangrijke sfeermaker. Als de zon ondergaat en je nog graag van een drankje op je balkon geniet, kan een lichtslinger de juiste, gezellige toon zetten. Ook draagbare lichten, zoals krukjes, zijn een optie. Het krukje wordt overdag opgeladen en van zodra de avond valt, verlicht het je tuin! Plus: een extra zitplaats gegarandeerd!

4. Ga voor groen

Je hebt geen tuin nodig om te genieten van bloemen en planten. Je balkon is de perfecte plek voor wat groen. Met een handig ophangsysteem kan je ook je reling pimpen. Naast sierplanten zijn ook kruiden en zaden een echte aanrader. Basilicum geeft bijvoorbeeld een zalig aroma!

Ps: kijk eens uit naar duurzame, gerecycleerde materialen! Ook handig te betalen met je ecocheques.

5. Niet gluren bij de buren

Wil je wat extra privacy en beschutting op je balkon creëren? Dan is een bamboescherm een goed idee. Ook plantenbakken kunnen het zicht wat mooier maken als je bijvoorbeeld op appartementsblokken uitkijkt.

6. ’t Zit hem in de details

Mooie kussens, een mix van kleurrijke bloempotten, een knus dekentje, lampions: accessoires zijn superbelangrijk om je eigen stempel op je balkon drukken. Kies zelf of je het strak en sober houdt of je helemaal laat gaan met extraatjes in verschillende kleuren en materialen.


Ben je nog op zoek naar de juiste accessoires om je balkon aan te kleden? Ontdek alle mogelijkheden op onze website.