Papa’s opgelet! De lente komt er weer aan en dan is het buitenspelen geblazen. Wil jij je kids dit voorjaar verrassen met een zelfgebouwd speeltoestel of speelhuis? Dan hebben we een paar toffe voorbeelden voor je. Echt, als je dít maakt, ben je de tofste papa ooit (of mama – dat kan natuurlijk ook). Een dikke knuffel gegarandeerd!

1. Een houten tipi

Met een paar planken tuinhout kom je al een heel eind, zoals je hier kan zien. En je hebt er niet eens zoveel ruimte voor nodig. Eventueel kan je ‘m nog verrijken met een klimmuurtje, maar jouw kleine indiaan voelt zich hier sowieso thuis.

architecturendesign.net

2. Een glijbaan plus klimmuur

Niets is zo leuk als klimmen, klauteren en glijden. Dus de papa’s die voor dit speeltoestel gaan, maken hun kroost wel érg blij. Je maakt ‘m met tuinhout, een glijbaan en klimmuur-handgreepjes (die overigens ook van hout of touw mogen zijn). Spelen maar!

rb-building.com

3. Over-the-top speeltoestel

Met tuinhout kan je natuurlijk de mooiste dingen maken. Dus heb je tijd, ruimte en zin, dan kun je ook een stapje verder gaan. Een brandweermannen-paal om vanaf te glijden en touwen om op te klimmen: wat wil een kind nog meer?

schoolplaygrounddesigners.co.uk

4. Een droom... eh, boomhut.

Als je een tuin met grote bomen hebt, dan kun je die ook gebruiken om er een boomhut in te bouwen. Zoals deze te gekke hut met bijpassende glijbaan. Je hebt er wat ruimte voor nodig, maar dan heb je ook wat. Oh, en twee rechterhanden mogen ook niet ontbreken!

Handmadehome.net

Kriebelt het al om zelf ook iets moois te bouwen voor jouw kleintjes? Laat ons weten wat jij van plan bent om te maken!