Een bad kiezen

Soorten baden

Fabrikanten bieden badkuipen aan in combinatie met de andere toestellen in uw badkamer of aparte modellen die een opvallende plaats in de badkamer kunnen innemen. Badkuipen zijn er in tal van verschillende modellen, materialen en kleuren.

Uw bad kan eventueel met een douche worden uitgerust. Er bestaan ook baden met hydromassage (bubbelbaden) voor een ontspannend of stimulerend bad. Sommige badkuipen hebben afmetingen die passen in de kleinste badkamers. De fabrikanten bieden verschillende modellen van badkuipen aan.

Ga altijd na wat de inhoud van het bad is. Van twee badkuipen met dezelfde buitenafmetingen kan de inhoud verschillen, afhankelijk van de vorm van het bad.


Thuis bubbelen

Bubbelbaden kunnen met tal van opties zijn uitgerust, zoals bediening met tiptoetsen, programmering van de massagecycli. Hoeveel zo'n bubbelbad kost, is niet alleen afhankelijk van het model, maar ook van het materiaal en de opties die u wenst.


Massage of ontspanning

Het systeem water + lucht zorgt voor een stimulerende massage van het lichaam. Het water wordt in het bad gepompt, met lucht vermengd en door de in de wanden van de badkuip ingebouwde jets geïnjecteerd. Het lichaam wordt plaatselijk grondig gemasseerd. Als u voor dit model kiest, dan moeten de jets richtbaar zijn en gemakkelijk te demonteren om ze te kunnen reinigen.

Modellen en afmetingen

Een standaardbad is rechthoekig. De afmetingen zijn 170 x 70 cm, 170 x 80 cm. Er bestaan ook hoekmodellen van 130 x 130 cm, 160 x 160 cm, 160 x 190 cm, 180 x 190 cm. Ook zijn er ovale, ronde of achthoekige modellen beschikbaar. Die moeten op een sokkel of in een hoek worden geïnstalleerd.Materialen

Het materiaal waaruit het bad is vervaardigd, is bepalend voor de prijs. Het materiaal heeft ook invloed op het gebruiks- en onderhoudscomfort van het bad. Klassieke badkuipen zijn uit staal vervaardigd. Nieuwere modellen bestaan uit acryl of kunststof.

Badkuipen in geëmailleerd staal:

Dat zijn de goedkoopste modellen. De nadelen van dit materiaal zijn dat het bad vullen nogal luidruchtig is en dat het minder goed de temperatuur van het water behoudt. Het is een zwaar materiaal waardoor het moeilijk te hanteren is. Geëmailleerd staal is niet goed bestand tegen schokken.

Badkuipen in acryl:

Acryl badkuipen zijn lichter en zijn 4 tot 5 mm dik. De bodem en de randen zijn versterkt. Acryl is een glad materiaal, antislip en gemakkelijk te onderhouden. Het wordt als hygiënisch materiaal beschouwd omdat het niet poreus is. Bovendien behoudt acryl de temperatuur van het badwater. Acryl badkuipen kunnen alle vormen aannemen.

Badkuipen in kunsthars:

Badkuipen in kunsthars hebben het voordeel dat ze, net als acryl baden, alle vormen en kleuren kunnen aannemen. Een bad in kunsthars is niet bestand tegen harde schokken.

Voorbeelden van inrichting