Wat doe je best tijdens deze herfstperiode? Gezellig samen knutselen! We hebben de leukste maakrecepten voor je verzameld. Heb jij kinderen, neefjes, nichtjes,...? Knutselen kan altijd, met slecht weer binnen aan tafel, naar buiten als de zon zich weer laat zien. Wedden dat er een grote glimlach op die gezichtjes verschijnt? Veel maakplezier!

Vliegtuigjes en brandweerwagens van hout of karton

Auto's, vliegtuigen, brandweerwagens en treinen: ze spreken altijd tot de verbeelding van (kleine) kinderen. In elke speelgoedwinkel vind je er wel 1000 varianten van terug. Nog leuker is het om de speelgoedvoertuigen zelf in elkaar te knutselen. Hoe schattig is bijvoorbeeld dit vliegtuigje van karton, speciaal voor kleine pilootjes:


In het maakrecept op voordemakers zie je stap voor stap hoe je het vliegtuigje zelf maakt.

Had jij vroeger ook een speelgoedtreintje? Zo één met locomotief waar je wagonnetjes achter kon hangen, en dan de hele kamer door slingeren? Kinderen spelen graag met houten treintjes. Het geweldige eraan is dat dat het nooit verveelt! Een leuke variant op het klassieke treintje is een houten trein met helikopter, vliegtuig en vrachtwagen. Je maakt ze zelf heel gemakkelijk uit hout!

Mocht je zoon of dochter helemaal gek zijn van brandweerwagens... Dit is je kans. Stef Zoon is jaren brandweerman geweest als vrijwilliger en maakte voor zijn kleinzoon deze stoere houten variant


Verkleedpartijtje! Originele kostuums voor een kinderfeestje

Is je zoon of dochter, neefje, nichtje of buurjongen jarig? Een kinderfeestje met thema is natuurlijk helemaal het einde. En daar hoort natuurlijk ook een cool kostuum bij. Wat dacht je van een cowboy met koe? Hoe je het kostuum maakt lees je in het maakrecept op voordemakers. Liever een wit paardje? Voor kinderen die zich graag zélf als beestje verkleden zijn er tal van mogelijkheden. Wat dacht je van dit geweldige en schattige eenhoornkostuum? Mocht je kind meer een bambi-lover zijn, kijk dan eens op etsy voor dit leuke hertenvachtje plus gewei.

bloglovin.com
craftaholicsanonymous.net
etsy.com

Maak je eigen snoepautomaat

Altijd al je eigen snoepautomaat willen hebben? Je maakt 'm gewoon zelf! Bekijk in dit stappenplan hoe je ook zo'n leuk hebbeding maakt.

Alleen voor echte ridders: zwaarden maken

Heb jij een ridder of prinses in huis? Met het ridderthema kan je alle kanten op: kostuums, zwaarden, (stok) paardjes.. Een ridder zonder zwaard is geen ridder. Je kunt een zwaard van hout maken of, voor de voorzichtige ridders, met schuim. Twee schuimzwaarden kosten slechts € 6,00 aan materiaal dus daar hoef je het niet voor te laten. Wedden dat die prinses gered zal worden?


Spelen en leren gaan goed samen!

Oké, de typmachine is misschien niet meer van deze tijd. Maar het toetsenbord blijft natuurlijk ook op laptop en computer bestaan. Superleuk dus om een typmachine van karton van te maken. 


Het is nog lang geen pakjesavond, maar een leuk geschenkidee is deze mooie naaimachine. Het vergt wat precisie maar dan heb je wel een heel bijzonder exemplaar.

Lekker buiten spelen in de boomhut

Voor de buitenbeentjes en ravotten onder ons: ga lekker naar buiten op avontuur. Of dat nu in de achtertuin is, in het bos, of bij vriendjes en vriendinnetjes... Buitenspelen is leuk, lekker en gezond! Wat is er nu toffer dan een stoere boomhut voor kinderen te maken?

Deze hut is ook niet mis... Je vindt je kids niet meer terug!


Minimeubels

Steigerhout blijf razend populair. Het is goedkoop en makkelijk hanteerbaar materiaal. Je kunt er verschillende binnen- en buitenmeubels van maken, en dus ook voor kinderen. Zoals een bedje of deze vrolijke stoeltjes van steigerhout. Even de handjes uit de mouwen, maar je kind zal je eeuwig dankbaar zijn! Staat goed, toch?


Ook deze tuinstoel is er in een kindervariant: 

 

Behalve meubels kun je ook een compleet tuinhuisje voor je kids bouwen. Peter Ippel kwam op dit briljante idee. Mooi toch?


Wat ga jij maken met je (klein)kinderen, neefjes, nichtjes of buurkinderen?