Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & installatie
 3. Terug naar Elektra
 4. Terug naar Schakelmateriaal
 5. Terug naar Afdekramen & Blindplaten

Afdekramen & Blindplaten

Filteren


Sorteren op:
i

  Categorieën

  Opbouwblindplaten (32)

  Aankoopmogelijkheden

  De beste prijzen

  Serie
  i

  Verkocht door

  Merken

  Bevestiging/aanbreng methode

  Kleurfamilie

  Type afdekplaat

  IP-beschermingsklasse
  i

  Binnen/buitengebruik
  i

  Materiaal

320 producten
Sorteren op:
i


Niko enkelvoudige afdekplaat Original wit

20%

korting

Niko enkelvoudige afdekplaat Original wit

Thuisbezorgd / Ophalen

Met de kaart

4,

99

3,

99

Geniet van exclusieve promoties met de kaart

Log invoor nog meer voordelen.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. ...
 5. 14

Je hebt net een nieuwe schakelaar in je appartement geïnstalleerd, maar je wilt het metalen frame niet langer zien? Voor een perfecte afwerking heb je enkel een blindplaat nodig. Daarmee kan je het frame van je stekker, schakelaar of dimmer verbergen en vervangen door een nette en professionele uitstraling en veilig gebruik. Heb je nog oude stekkers over die je nooit gebruikt? Dan moet je voor een afdekraam kiezen. Hiermee kan je ongebruikte stopcontacten en schakelaars op een elegante manier afdekken. Een decoratieve stekker of deksel kan ook worden gebruikt als beveiligingssysteem in woningen. Het wordt geleverd in de vorm van een klein deksel of dopje om aan het stopcontact te bevestigen. Op deze manier kunnen kinderen in huis rondlopen zonder het risico dat ze hun vingers stoppen in elk kiertje en gaatje, met de nare gevolgen van dien.

Hoe de juiste blindplaten of afdekramen kiezen?

Een eerste bepalende factor bij de keuze van jouw blindplaat is het aantal stopcontacten of schakelaars dat je wilt afdekken. Inderdaad, als je drie schakelaars naast elkaar hebt, is het gemakkelijker om een drievoudige blindplaat te kopen in plaats van drie afzonderlijke kleine plaatjes.

Een andere factor die niet over het hoofd mag worden gezien is de plaatsing van de contactdozen of schakelaars. Zijn ze verticaal of horizontaal gerangschikt? Er zijn verschillende soorten platen voor verticale en horizontale stopcontacten. Waarom? Simpelweg omdat de afstand tussen de contactdozen niet in beide gevallen hetzelfde is.

Tot slot speelt ook het merk of de serie van je schakelaar of stopcontact een belangrijke rol. Dit bepaalt het ontwerp en de installatietechniek van je blindplaat. Als je besluit om elementen van verschillende merken of series te kopen en te combineren, zijn ze niet altijd compatibel en dus onmogelijk aan elkaar te bevestigen.

Blindplaten en afdekramen bij Brico en BricoPlanit

Bij Brico en BricoPlanit vind je een zeer uitgebreid assortiment blindplaten en afdekramen voor al je stopcontacten, schakelaars en dimmers. Welk ontwerp, stijl of kleur je ook verkiest, onze blindplaten en afdekramen zijn altijd gemaakt van kwaliteitsvolle materialen, zodat je ze nog vele jaren kan gebruiken. Neem gerust een kijkje in ons assortiment in onze winkels of op onze website.

 

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +200.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten