Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

Kies een taal

NaN

Koud in huis? Met onze tips warm je snel op!

De koude trekt weer door ons land. Tijd om je optimaal te wapenen! Want eens we thuiskomen willen allemaal een lekker warm en knus huisje, toch? Er bestaan heel wat opties om jouw huis of appartement te verwarmen. Elk verwarmingstoestel heeft zo zijn eigen voordelen. Om het voor jou gemakkelijk te maken, geven wij jou alle opties weer.

De koude trekt weer door ons land. Tijd om je optimaal te wapenen! Want eens we thuiskomen willen allemaal een lekker warm en knus huisje, toch? Er bestaan heel wat opties om jouw huis of appartement te verwarmen. Elk verwarmingstoestel heeft zo zijn eigen voordelen. Om het voor jou gemakkelijk te maken, geven wij jou alle opties weer.

iemand die voor een houtkachel zit | quelqu'un assis devant un poêle à bois
Ga snel naar
Mill convectorkachel SG2000LED | Mill convecteur SG2000LED

Bijverwarming

Als je op zoek bent naar wat extra warmte in huis zonder grote verbouwingswerken uit te voeren, dan is bijverwarming een goede keuze!

Dankzij deze verwarmingstoestellen kan je snel en flexibel genieten van aangename temperaturen in iedere kamer van het huis om zo de koude maanden te overbruggen. Eens de lente begint, hoef je ze gewoon op te bergen.

Deze kleine verwarmingstoestellen zijn ideaal voor wat extra warmte in jouw badkamer, tijdens het klussen in de garage of gewoon als extra warmte in de woonkamer of slaapkamer.

Ontdek al onze bijverwarming

Soorten bijverwarming

Convector | Convecteurs

Convector

Verkozen tot beste bijverwarming door onze klanten. Bij convectie wordt er koude lucht opgezogen, verwarmd en op natuurlijke wijze (omhoog) verspreid over de ruimte. Ze zijn snel op temperatuur, stil, en geurloos. Convectoren zijn ideaal voor het sporadisch opwarmen van middelgrote tot grote ruimtes en zijn bovendien erg stijlvol.

Bekijk al onze convectoren
Gaskachel | Poêles au gaz

Gaskachel

Een gaskachel is erg gebruiksvriendelijk en vergen amper tot geen onderhoud. Het grootste voordeel is dat je geen elektriciteit nodig hebt. Hierdoor zijn gaskachels ideaal tijdens periodes van elektriciteitstekort in de winter of voor het verwarmen van ruimtes met weinig of geen stopcontacten.

Freepoint pelletkachel Modo | Poêle à granulés Freepoint Modo

Pelletkachels

Een pelletkachel werkt op basis van houtpellets die CO2-neutraal zijn. Daarom zijn pelletkachels zeer ecologisch en duurzaam. Een pelletkachel werkt op elektriciteit waardoor ze volledig regelbaar zijn via een thermostaat of afstandsbediening.

Olieradiator | Radiateurs bain d'huile

Olieradiator

Olieradiators werken met een speciale minerale olie. Deze olie warmt geleidelijk op en houdt zijn warmte lang vast. Dankzij deze werking droogt de lucht niet uit en wordt deze spontaan en gelijkmatig over de ruimte verdeeld. Bovendien zijn de meeste olieradiatoren erg mobiel.

Petroleumkachel | Poêle à pétrole

Petroleumkachel

Een petroleumkachel is ideaal voor als je heel snel een ruimte op temperatuur wilt brengen. Al na 30 seconden verspreidt het de gewenste temperatuur! Dankzij het compacte formaat zijn ze ook erg mobiel.

Keramische verwarming | Chauffage céramique

Keramische- & blaasverwarming

Wil je het snel warm hebben in een kleine ruimte? Of wil je snel even een ruimte verwarmen waar de centrale verwarming het moeilijk heeft? Dan is een blazer of keramische kachel de ideale keuze! Deze kachel zuigt koude lucht op en verspreidt meteen warme lucht in 1 richting.

Hoe wordt de warmte juist verdeeld?

Elk verwarmingsysteem heeft een eigen manier van warmtedistributie. Wanneer je een verwarmingstoestel kiest, hou je hier best rekening mee.

Convectiewarmte | Chaleur par convection

Convectiewarmte

Dankzij de natuurlijke warmteverdeling bij een convectieradiator, wordt jouw ruimte gelijkmatig verwarmd. Het feit dat er bij convectie koude lucht wordt opgezogen dat vervolgens wordt verwarmd, bevordert dit ook de luchtcirculatie in de ruimte.

Ventilatorwarmte |

Ventilatorwarmte

Een ventilatorkachel verwarmt lucht door deze via een verwarmingselement de ruimte in te blazen in 1 richting. Ventilatorkachels geven daarom meteen gerichte warmte waardoor ze ideaal zijn voor kleine ruimtes.

Oliewarmte | Chaleur de l'huile

Oliewarmte

Olieradiators verwarmen de lucht op een gelijkmatige manier net zoals een convectieradiator. Het verschil is dat een olieradiator geen koude lucht opzuigt, maar de lucht in elke richting verwarmt.

4 tips om de warmte binnen te houden

Je huis verwarmen is 1 ding. Die warmte vasthouden is waar het uiteindelijk om draait. Een goed geïsoleerd huis is natuurlijk een belangrijk aspect om warmte binnen te houden. Gelukkig kan je naast isoleren nog andere kleine inspanningen leveren zodat er zo weinig mogelijk warmte verloren gaat. Wij sommen er 4 voor jou op.

Geef tocht geen kans

Tip 1

Langs tochtspleten en tochtgaten verlies je meer warmte dan je zou denken. Gelukkig kan je dit oplossen dankzij tochtstrips en tochtbanden.

Je hoeft niet te verbouwen om te isoleren

Tip 2

Met isolatieschuim kan je bijvoorbeeld snel en makkelijk holtes vullen en vervolgens afplakken met isolatietape.

Gebruik je gordijnen

Tip 3

Thermische gordijnen vormen een extra isolatielaag voor jouw ramen. Denk er dus aan om 's avonds wanneer het koeler wordt, de gordijnen te sluiten zodat je huis zo warm mogelijk blijft 's nachts.

Verlucht je huis voldoende

Tip 4

Verse droge lucht warmt veel sneller op dan vochtige lucht. Daarom is het belangrijk om je huis goed te verluchten om zo efficiënt mogelijk te verwarmen en kosten te besparen.

Volgende tip
Voeten opwarmen voor de gaskachel | Réchauffement des pieds devant la cuisinière à gaz

Wat tijdens periodes van elektriciteitstekort?

We hopen natuurlijk van niet, maar het risico blijft uiteraard bestaan. De afgelopen winters werden we (bijna) geconfronteerd met een stroomtekort. Mocht dit opnieuw gebeuren en er een afschakelplan in werking treed, willen we jou niet in de kou laten zitten.

Voor een gaskachel heb je geen elektriciteit nodig, enkel gas, ideaal voor tijdens een elektriciteitstekort. De sencys gaskachel is dankzij zijn kleine formaat enorm mobiel en makkelijk inzetbaar in een ruimte naar keuze.

Ontdek al onze gaskachels

Brandstoffen

pellets | granulés

Pellets

Houtpellets zijn geperste korrels van zaagsel en ander houtafval. De CO2 die vrijkomt bij de verbranding is gelijk aan de CO2 die de boom gedurende zijn levensjaren heeft opgenomen. Dit maakt van houtpellets een CO2-neutrale en milieuvriendelijke brandstof!

Bekijk alle pellets
Petroleum | Pétrole

Petroleum

Bij een olieradiator of een petroleumkachel hoort natuurlijk petroleum. Deze petroleum is afkomstig van ruwe olie dat vervolgens door een raffinaderij wordt bewerkt.

Houtblokken | Bûches de bois

Houtblokken

Op zoek naar houtblokken voor jouw houtkachel of open haard? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Al onze houtblokken zijn FSC gecertificieerd. Dit wil zeggen dat ons haardhout op een duurzame en eerlijke manier is gewonnen uit daarvoor bestemde bossen.

een kind heeft plezier op een slee in de sneeuw | un enfant s'amuse sur une luge dans la neige

Voorkom glijpartijen deze winter!

IJzel of aanvriezende regen brengen toch wel enkele risico's met zich mee. Uitglijders kunnen ernstige blessures veroorzaken! Sla daarom nu al je strooizout voorraad in zodat je klaar staat tegen de eerste vorst. Want voorkomen is altijd beter dan genezen. Zo kun je heel de winter lang genieten van veel sneeuw- en ijspret!

Ontdek al onze winterbenodigdheden
Besneeuwde rode auto | Voiture rouge neige

Laat ook je auto niet in de kou staan!

Wees winterklaar en voorkom winterblues voor je auto! Verzamel nu al je essentials: antivries voor die vrieskoude ochtenden, betrouwbare winterbanden voor een slipvrije rit, en een degelijke ijskrabber voor kristalheldere ruiten. Vergeet ook geen zeil voor op je voorruit en handige sneeuwborstel om je auto snel sneeuwvrij te maken. Zo ben je klaar om veilig en zorgeloos de winter door te komen.

Ontdek alle auto-accessoires

Eens er sneeuw ligt is het vaak een stormloop naar de winkels voor producten om je auto te beschermen. Wees iedereen voor en sla nu al je voorraad in!

Alle auto-accessoires >

verwarmingscatalogus

Onze verwarmingscatalogus

Ons advies en praktische oplossingen om je huis warmer en comfortabeler te maken.

Lees ons verwarmingscatalogus

Zelf gemaakt. Slim bespaard.

  • Meer dan 150 winkels

  • Snelle ophaling in de winkel

  • +200.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2024 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten