1. Terug naar Home
 2. Terug naar Bouwmaterialen
 3. Terug naar Metsel- en pleisterwerk
 4. Terug naar Mortel

Mortel

Filteren

Sorteren op:

  Merken

  Kleurfamilie

  Prijs (€)

  tot

  Aankoopmogelijkheden

  Binnen/buitengebruik
  i

  Gewicht

  Materiaal van doeloppervlak

  Substantie

  Toepassing

  Volume (L)

  Vorstbestendigheid
  i

  BENOR keurmerk

  Breedte (cm)

  Diepte (cm)

  Hoogte (cm)

  Flexibel

  Kant & klaar
  i

  Kleur

  Overschilderbaar

  Serie
  i

  Vorm

96 producten
Sorteren op:

Coeck universele 4-in-1 mortel 25 kg 42 zakken + pallet 3004837

Alleen online

Coeck universele 4-in-1 mortel 25 kg 42 zakken + pallet 3004837

Mortel

379,

-

per stuk(s) 7,90

Koop je mortel online bij Brico – BricoPlanit

Wens je zelf te beginnen met het verbouwwerk of metselwerk. Wij bieden een breed assortiment mortels aan van de merken Knauf of Coeck aan.

Mortel is een mengsel dat bestaat uit cement, zand en water. Dit is een onmisbaar element en bindmiddel bij bouwwerkzaamheden.

Waarvoor dient mortel? Het is een essentieel onderdeel van elke constructie. Het kan worden gebruikt om stenen aan elkaar te binden, een muur te bepleisteren, de bouwbelasting beter te verdelen of elementen af te dichten.

Er bestaan verschillende soorten mortels. Brico - BricoPlanit helpt je om ze te onderscheiden op basis van hun specifieke kenmerken en gebruik. Op onze site vind je onder andere cementmortel, waterdichte mortel, vuurvaste mortel, kalkmortel en lijmmortel.

Mortel cement wordt beschouwd als de meest klassieke mortel die het mogelijk maakt om een muur te bouwen en de stenen of bakstenen met elkaar te verbinden. De samenstelling van mortel cement is een mengsel van cement, zand en water. Dit soort mortel is ideaal voor al de klassieke constructies zoals muren en dekvloeren. Zijn voordelen zijn de uitstekende druksterkte en zijn snelle droogtijd.

Waterdichte mortel wordt vooral gebruikt in vochtige ruimtes zoals een badkamer of buitenshuis. Het voordeel is dat het bestand is tegen water, wat vochtproblemen op je oppervlak voorkomt. Enkele toepassingen voor dit soort mortel is: het bekleden van een muur, het maken van dekvloeren of het dichten van scheuren.

Vuurvaste mortel is gemakkelijk te vinden op onze Brico - BricoPlanit website. Dit type mortel heeft de bijzonderheid dat het bestand is tegen hoge temperaturen (bestand tegen temperaturen van 900°C tot zelfs 2000°C). Het wordt gebruikt voor het monteren en verbinden van schoorsteenhaarden of gemetselde barbecues.

Kalkmortel is een bindmiddel dat het meest gebruikt wordt in oudere gebouwen. Dit type mortel heeft zeer goede waterafstotende eigenschappen, wat ideaal is voor natte ruimtes. Er zijn twee soorten kalk: luchtkalk (verhardt langzaam en in contact met lucht) en hydraulische kalk (verhardt in contact met water en vervolgens lucht). Het gebruik van kalkmortel maakt een eenvoudige toepassing mogelijk dankzij een aanzienlijk langere droogtijd dan bij cement of waterafstotende mortel.

Tot slot hebben we lijmmortel die, zoals de naam al doet vermoeden, een type mortel met lijm verwerkt is. Het staat je toe om een bekleding op een vloer of muur te verlijmen. Dit type mortel wordt gebruikt voor het verlijmen van gevelstenen, wand-/vloertegels of platen.

Voor het werken met mortel gebruik je best volgende gereedschappen: troffels, plakspaan en een spons. Reinig en bevochtig allereerst het oppervlak waar je het mortel wilt aanbrengen. Houd ook rekening met de droogtijd van het mortel bij het aanbrengen. Controleer tot slot de verticaliteit (bij het verwerken van muren) met een schietlood.

Advies nodig over de toepassing van mortel, zijn specifieke kenmerken en het gebruik? Onze adviseurs staan voor u klaar in de winkel en helpen je graag met al je werkzaamheden!

 • Meer dan 150 winkels

 • Snelle ophaling in de winkel

 • +45.000 producten online

Onze diensten

Verhuur

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief


© 2022 -

Brico BricoPlanet BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten