Verrijdbare buitenkeuken

  • stappen
    6

Stap 1

Maak nu je eigen verrijdbare buitenkeuken! De buitenkeuken heeft de volgende afmetingen: - Totale hoogte 180 cm. - Hoogte werkblad 90 cm. - Breedte 117 cm. (6 planken) - Diepte werkblad 58,5 cm. (3 planken) De materialenlijst, werkbeschrijving en bouwtekening staan in de foto onder deze stap. Leg de 6 planken van 167,5 cm (a) naast elkaar en leg haaks op de planken aan de onder- en bovenzijde een plank van 117 cm (b). Schroef hier de lange planken aan vast. Het is wel verstandig eerst voor te boren.

Stap 2

Leg 2 balken van 117 cm (c) evenwijdig naast elkaar en plaats hiertussen op het uiteinde de twee balken van 40,5 cm (d). Boor voor en schroef de balken vast. Herhaal dit nog een keer. Dit is de liggende basis van het onderstel en het werkblad. 117 cm breed en 58,5 cm diep.

Stap 3

Bevestig op de basis van het werkblad 3 planken van 117 cm (b). Boor eerst voor en doe dan het schroefwerk. Dit vormt het werkblad. Op de basis voor het onderstel bevestig je ook 3 planken van 117 cm (b) , maar op de 4 hoeken moet je de staande balken van 9 x 9 cm uitsparen in de planken.

Stap 4

Om de uitschuifplank te maken, maak je in twee balken van 59,5 cm (e) een uitsparing van ca. 3x3 cm diep. Nu kan je met de 4 staande balken (59,5 cm) het onderste en bovenste deel van het onderstel aan elkaar verbinden. Schroef aan de onderzijde de 4 wielen vast. Lijm de traanplaat op het werkblad. Bevestig hierna de achterwand. Denk aan het voorboren.

Stap 5

Zaag uit de rest van de planken 3 planken van 50 cm en zaag 1 plank in de lengte door op een breedte van 7 cm. De uitschuifplank heeft dan een breedte van ca. 46 cm. Gebruik een reststukje van de plank om ze aan de onderzijde met een dwarsbalkje te verbinden. Doe dit aan 1 kant, plaats vervolgens de uitschuifplank en bevestig dan het latje aan de andere kant. Zo kan de plank er niet meer tussenuit.

Stap 6

Tegen de achterwand kun je nog een extra plank bevestigen van 117 cm (b). Gebruik plankendragers of zaag uit het resthout twee steunbalken met twee keer een hoek van 45 graden. De verrijdbare buitenkeuken is nu klaar.