Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

NaN

Verf verwijderen

Het verwijderen van verf kan op verschillende manieren en is afhankelijk van de soort verf en waar het op zit. Ik heb (helaas) veel verf mogen verwijderen de afgelopen jaren en misschien heb je er iets aan.

  • Totaal aantal stappen
    3

Stap 1 | 3 gangbare manieren

Volgens mij heb je 3 verschillende gangbare manieren om verf te verwijderen. Dat zijn: Schuren, Branden en Afbijten.

Schuren: Schuren ligt het meest voor de hand en voor hout en vlakke oppervlakten vaak ook de beste keus. Als je de te schuren oppervlakte weer gaat schilderen en de oude verflagen zitten nog goed vast dan kan je eventueel ook alles goed glad schuren en weer overschilderen.

Het hout helemaal kaal krijgen het een kwestie van langer schuren met een grof schuurpapier van bijvoorbeeld 80. Heb je echt te maken met veel verschillende lagen verf, dan kan je misschien beter voor de optie branden gaan. Schuren kan je doen met de hand of vaak beter met een schuurmachine.

Stap 2 | Branden

Bij veel lagen verf en als je te maken hebt met veel kleine hoekjes kan je het beste een verfbrander gebruiken. Door eerst de verf warm te maken met de brander kan je die vervolgens makkelijk met een krabber of plamuurmes verwijderen. Zorg er wel voor dat je het niet te heet maakt maar net warm genoeg dat de verf makkelijk loslaat. Het is vaak wel nog nodig om voor het schilderen te schuren om een mooie afwerking te krijgen.

Stap 3 | Afbijten

Een ander alternatief is om een afbijtmiddel te gebruiken. Dit koop je in blikken en kan je met een kwast aanbrengen op de verf die je wil verwijderen. Na enige tijd inwerken kan je als het goed is met een plamuurmes de afgeweekte verf verwijderen. Deze optie geeft wel meer troep en het afbijtmiddel kan ook je handen irriteren, dus doe wel handschoenen aan. Mijn ervaring is dat afbijtmiddel vaak goed werkt bij metalen objecten. Let er wel op dat als je te maken hebt meet veel oude lagen verf je de behandeling wel vaker moet herhalen.

  • Meer dan 150 winkels

  • Snelle ophaling in de winkel

  • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2023 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten