• NaN

Tegels voegen

  • Tijd
    2 uur
  • Totaal aantal stappen
    6

Stap 1

Bij ons in de keuken waren een aantal voegen tussen de tegels los gaan zitten. Hier kan je lezen hoe we dit gerepareerd hebben.

Stap 2

Eerst hebben we de oude, kapotte en loszittende stukjes voeg weggekrabt en met de stopzuiger weggezogen. Zorg dat je de stukken die je opnieuw wil voegen goed schoon maakt zodat er voldoende ruimte is voor de nieuwe voeg om zich in vast te zetten. Voor het uitkrabben kan je een voegenkrabber gebruiken zoals op de eerste foto is te zien, maar een schroevendraaier of iets anders wat tussen de tegels past kan ook. (TIP) Zorg dat je de tegels aan de bovenkant niet beschadigt met de gereedschappen die je gebruikt. Als je niet helemaal zeker bent kun je ook de bovenkant van de tegels afplakken met schilders tape.

Stap 3

Het voegmiddel is een poeder wat je moet aanmaken met water. Dit voegmiddel kun je in iedere bouwmarkt kopen. Het is er in verschillende kleuren. Probeer de kleur te kiezen die het meeste past bij de bestaande voeg. Hou er rekening mee dat als je een gedeelte van de voegen gaat vervangen naast bestaande voegen er een beetje verschil in kleur kan zijn, omdat de oude voegen waarschijnlijk al wat vervuild zijn in vergelijking met de nieuwe. Doe een beetje van het voegmiddel in een emmer en doe hier wat water bij. Meng dit goed met een troffel totdat je mooie egale gladde voegmortel hebt. Het moet niet waterig zijn en ook niet kruimig.

Stap 4

Vul de opengekrabde voegen met de voegmortel. Zorg dat de hele voeg goed vol zit met de voegmortel, geen luchtbellen eronder. Laat de voegmortel een beetje indrogen. Als de voegmortel op de tegels dof wordt, is het tijd om de overtollige voegmortel weg te halen met een spons met schoon water. Duw niet te hard met de spons op de nieuwe voeg. Herhaal het schoonmaken met de spons meerdere malen en verschoon iedere keer het water dat je gebruikt.

Stap 5

De voeg bij de aansluiting met de houten drempel & het aluminium profieltje hebben we ook opnieuw gedaan. Of deze goed blijft zitten is een beetje de vraag omdat het hout altijd een beetje kan bewegen en dat kan de voeg weer laten breken...

Stap 6

Hier de nieuwe voegen. Als alles droog is, zal de nieuwe voeg dezelfde kleur hebben als de bestaande.

  • Meer dan 150 winkels

  • Snelle ophaling in de winkel

  • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief


© 2023 -

Brico BricoPlanet BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten