Ophangsysteem voor de fiets

  • Tijd
    1 minuten
  • Totaal aantal stappen
    5

Stap 1

Als je gek bent op fietsen en je hebt een supercoole racefiets, dan wil je die fiets hoogstwaarschijnlijk niet wegstoppen in de schuur. Zo’n mooie fiets verdient een ereplek in huis. Zo kun je bijvoorbeeld je fiets ophangen aan de muur, maar als je muren dit niet houden kun je ook zelf een rek maken om je fiets aan op te hangen, zoals je hier ziet. De onderdelen zijn van Ikea en een stukje aluminium kokerprofiel van Brico. BENODIGDHEDEN voor twee fietsen: STOLMEN zijsteun van Ikea 4x STOLMEN klembeugel, eindbeslag van Ikea Schuimrubber 4x STOLMEN haken van Ikea Aluminium (kokerprofiel) dwarsbalk Boor (geschikt voor aluminium) Schroefjes, moertjes en ringetjes Secondelijm Allereerst ga je de dwarsbalken maken. De maat hiervan is afhankelijk van de grootte en het ontwerp van jouw frame.

Stap 2

Boor drie gaten in de dwarsbalken. Schroef de haken vast aan de uiteinden van de dwarsbalk en bevestig de dwarsbalk in het midden aan de klembeugel.

Stap 3

Installeer de STOLMEN zijsteun en maak vervolgens de fietsenrek steunen vast aan de zijsteun met behulp van de klembeugels.

Stap 4

Lijm stukjes (schuim)rubber aan de haken ter bescherming van je fiets. Nu kun je je fiets ophangen aan je zelfgemaakte rek!

Stap 5

Hier de vierkante buis van aluminium die ik gekocht heb bij Brico. De buis is 2cm x 2cm en is 2m lang.