Scan, en zie dit stappenplan op brico.be

NaN

Ondervloer leggen

  • Totaal aantal stappen
    3

Stap 1

Zorg dat de oude vloerbedekking en plinten weg zijn voordat je de nieuwe ondervloer gaat leggen en zorg dat de vloer zo vlak mogelijk is. Verwijder bijvoorbeeld bij een ondergrond van houten vloerdelen alle uitstekende spijkers en andere oneffenheden. Als je vloer eventueel op bepaalde plekken kraakt, dan is nu het moment om op die plekken wat extra schroeven in de vloer te draaien. Is de ondervloer niet vlak te krijgen met simpele ingrepen, dan kan er ook voor kiezen om de vloer eerst uit te vlakken met bijvoorbeeld spaanplaat of Fermacell vloerplaten als je ook het geluid wil dempen.

Stap 2

Zorg nu voor dat je de juiste ondervloer kiest. Factoren die hierbij meespelen zijn geluidsisolatie, warmte-isolatie, vochtwerendheid, egalisatievermogen en wat je uiteindelijk voor vloerbedekking gaat leggen. In de winkel heb je veel verschillende soorten liggen en als je het niet zeker weet kan je misschien het beste daar ook informatie vragen.

Heb je geen last van vocht dan is de volgorde in principe de ondervloer naar keuze, en dan het laminaat, parket of vloerbedekking. In geval van vocht moet je daar eigenlijk eerst nog een vochtwerende folie onder aanbrengen.

Stap 3

Ook het leggen van een ondervloer komt nauwkeurig en je zal ook lastige vormen zoals deurposten, leidingen en dergelijke moeten uitsnijden in de ondervloer. Dit kan je goed doen met een profielmal. Duw deze tegen het obstakel zodat de verschuifbare naalden de vorm overnemen. Teken deze vorm vervolgens af op het materiaal voor de ondervloer en knip, snij of zaag ze uit. Gebruik een zwaaihaak voor het aftekenen van niet-haakse hoeken.

Dit heb je nodig

Gereedschappen

2,99
Betaal in de winkel met je ecocheques
  • Meer dan 150 winkels

  • Snelle ophaling in de winkel

  • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief

© 2023 -

Brico BricoPlanit BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten