Maak je eigen puzzelkrukje!

  • tijd
    3 Uur
  • stappen
    8

Stap 1

Wil je ook een leuk meubel maken voor zowel de woon- als kinderkamer? Dan is dit hét maak-recept voor jou! In het maak-recept wordt er uitgelegd hoe je met meerdere gereedschappen moet werken. Voor de simpele versie heb je alleen een decoupeerzaag nodig. Wil je graag een geavanceerde versie, gebruik dan ook een bovenfrees.

Stap 2

We gebruiken een schroefverbinder om alle onderdelen via de onderkant aan elkaar te schroeven. In de volgende stappen kun je zien hoe we dit doen. Controleer of het zaagje in je decoupeerzaag goed vast zit. Voor de bovenfrees is het belangrijk dat er eerst een freesmal voor wordt gemaakt (dit is niet nodig als je voor de simpele versie gaat).

Stap 3

Print de pdf-tekeningen twee keer uit. Plaats de tekeningen naast elkaar en plak beide vast met plakband. Knip vervolgens de vorm van de puzzel er uit en plak dit met lijm op je paneel. Klik hier voor Deel A en Deel B

Stap 4

Gebruik nu een decoupeerzaag en volg de lijnen van de puzzelstuk. Pak vervolgens een stukje schuurpapier en schuur de randen glad. Wil je een professionele finish? Gebruik dan je bovenfrees om de randen mooi rond te krijgen.

Stap 5

Gebruik nu je puzzelstuk als moedermal. Nu kan dit model gebruiken om alle puzzelstukjes in het zelfde formaat te krijgen.

Stap 6

Nu het onderstel. Het krukje heeft een hoogte van zo'n 21 à 22 cm. De plankjes van de poten zijn 19 cm hoog en 24 cm breed. De onder- en bovenkant van de poten zijn onder een hoek van tien graden gezaagd. Dus ook het verbindingsplankje tussen de twee poten. Voor een speels effect kan je ook uit de poten een puzzelvorm zagen. Foto drie en vier laten zien hoe je met een schroefverbinder de gaten er schuin in kan boren.

Stap 7

Bevestig de poten en verbindingsplankje aan elkaar vast. Lukt het niet met een schroevendraaier? Gebruik dan een moersleutel en een verlengstukje. Wil je grotere puzzelstukjes? Gebruik dan deze twee pdf-tekeningen en print die beide twee keer uit. Verbind de uitgeprinte pagina's zoals wordt weergegeven op foto drie. Deel A: http://bit.ly/1QLmBY2 Deel B: http://bit.ly/1Si5fY5 Deel C: http://bit.ly/1TQJxM6 Deel D: http://bit.ly/1Si5sut

Stap 8

Nu je de smaak te pakken hebt, kan je beginnen met puzzelen. Hieronder nog wat inspiratie. Succes met maken!