Loungebank en tafel met palletten

  • tijd
    5 Uur
  • stappen
    5

Stap 1

Maak je tuin gezellig! Bouw een klein salon en nodig vrienden uit voor een gezellige zomeravond! Begin met het ontwerp van jouw tuintafel. Maak met een koevoet de planken van een pallet los. Vul hiermee de gaten van een ander pallet op zodat je een vol oppervlak verkrijgt.

Stap 2

Schroef deze planken vast en vul alle lege ruimtes op. Om je tafel hoger te maken, kan je het pallet zonder planken vastmaken aan het volle pallet. Gebruik middelgrote schroeven, niet te kort, niet te lang, zo blijven de schroeven onzichtbaar en blijf je er niet aan vasthaken.

Stap 3

Schuur het oppervlak van jouw tafel en breng een laag vernis aan, voor een mooi effen oppervlak.

Stap 4

Voor de bank stapel je twee palletten op elkaar. Maak die vast met schroeven. Schroef nu een pallet verticaal vast over de lengte van de gestapelde palletten. Herhaal dit net zoveel als je banken wilt. De poten van het verticale pallet moeten weg van de bank wijzen. Drie palletten per bank, drie banken voor een hoeksalon. Dan zou je dus 9 palletten hiervoor nodig hebben. In principe wil je de hoek aan beide kanten dichtmaken dus heb je voor deze bank een extra pallet nodig. Dat zijn dus 10 palletten. Als je ook twee palletten voor de tafel gebruikt heb je er dus 12 nodig. Indien je de tafel of het geheel nog hoger wilt of nog een extra bank wilt, hou hier dan rekening mee met het aanschaffen van de palletten.

Stap 5

Je kan de zichtbare delen van jouw salon schuren en vernissen zodat die mooier passen bij de tafel. Of je kan ze ruw laten. Nu nog een paar kussens met trendy kleuren en je hebt een mooi tuinsalon!