Loungebank en tafel met palletten

 • Durée
  5 Minute(s)
 • nombre d'étapes
  5
partager
Imprimer

Stap 1

Maak je tuin gezellig! Bouw een klein salon en nodig vrienden uit voor een gezellige zomeravond! Begin met het ontwerp van jouw tuintafel. Maak met een koevoet de planken van een pallet los. Vul hiermee de gaten van een ander pallet op zodat je een vol oppervlak verkrijgt.

Stap 2

Schroef deze planken vast en vul alle lege ruimtes op. Om je tafel hoger te maken, kan je het pallet zonder planken vastmaken aan het volle pallet. Gebruik middelgrote schroeven, niet te kort, niet te lang, zo blijven de schroeven onzichtbaar en blijf je er niet aan vasthaken.

Stap 3

Schuur het oppervlak van jouw tafel en breng een laag vernis aan, voor een mooi effen oppervlak.

Stap 4

Voor de bank stapel je twee palletten op elkaar. Maak die vast met schroeven. Schroef nu een pallet verticaal vast over de lengte van de gestapelde palletten. Herhaal dit net zoveel als je banken wilt. De poten van het verticale pallet moeten weg van de bank wijzen. Drie palletten per bank, drie banken voor een hoeksalon. Dan zou je dus 9 palletten hiervoor nodig hebben. In principe wil je de hoek aan beide kanten dichtmaken dus heb je voor deze bank een extra pallet nodig. Dat zijn dus 10 palletten. Als je ook twee palletten voor de tafel gebruikt heb je er dus 12 nodig. Indien je de tafel of het geheel nog hoger wilt of nog een extra bank wilt, hou hier dan rekening mee met het aanschaffen van de palletten.

Stap 5

Je kan de zichtbare delen van jouw salon schuren en vernissen zodat die mooier passen bij de tafel. Of je kan ze ruw laten. Nu nog een paar kussens met trendy kleuren en je hebt een mooi tuinsalon!

12 commentaires

 • hans01hans0123 Mar 2016
  Palletten geen probleem maar hoe geraak ik aan de kussens ?
 • SelfieSelfie24 Mar 2016
  Ik had net dezelfde vraag als Hans01, hoe geraak je aan die kussens aub ?
 • Brico*Brico*25 Mar 2016
  Hallo hans01 en Selfie, neem zeker eens een kijkje op https://www.brico.be/nl/tuin-buitenleven/tuinmeubelen/tuinkussens/g77/. Op deze pagina bieden wij een heel aantal tuinkussens aan. Veel succes met het maken van jullie loungebank!
 • Erwin-2Erwin-225 Mar 2016
  Hallo, Ik zit met een ander vraagje voor die zitbanken zegt men der vijzen door te boren, maar moet dat dan geen extra lange vijzen of hoe zet men deze samen? BEdankt,
 • Brico*Brico*25 Mar 2016
  Hallo Erwin-2, Middelgrote schroeven zouden moeten volstaan. Je kan ze in alle maten verkrijgen op https://www.brico.be/nl/gereedschap-installatie/ijzerwaren/schroeven/f233/. Succes!
 • SimpelwegSimpelweg28 Mar 2016
  Waar vind ik het filmpje zoals aangegeven staat in de tuinkatalogus?
 • Brico*Brico*29 Mar 2016
  Hallo Simpelweg, De video staat nu online. Gewoon even naar boven scrollen. Fijne dag nog!
 • Koen-2Koen-231 Mar 2016
  waar kan ik zulke palletten kopen?
 • Brico*Brico*01 Apr 2016
  Beste Koen-2, Sinds kort bieden onze winkels ook palletten aan. Je neemt best even contact op met je lokale Brico-winkel om er te bestellen. Hieronder vind je meer productinformatie. Fijne dag nog! Artikel 5553059: PALLET GEDROOGD 40X120CM Gedroogd (voor binnen en buiten toepassing) PEFC gecertificeerd Bovendek: 3 planken van 16 x 100 x 1200mm Balken: 3 stuks van 90 x 40 x 400mm
 • agnes-1agnes-122 Jul 2016
  Waar haal je die dikke mouche en stof voor die kussens?
 • LauraJammaersLauraJammaers13 Apr 2017
  Waar kan ik ergens paletten halen of bestellen?
 • Katrien-27Katrien-2720 May 2018
  Hallo, wij zijn bezig met dit te maken. Maar willen het niet op ons terras plaatsen maar in het gras. Leg je er best dan dals onder zodat het hout minder snel kan rotten? Of kan het geen kwaad dat het gewoon op het gras staat? Of een ander alternatief dan dals? Bdankt! Groetjes