• NaN

Dennenappels bleken

  • Kosten
    €44.99
  • stappen
    6

Stap 1

Hier nog een leuke tip voor kerst! We maakten dit vorig jaar voor het eerst zelf en het resultaat mag er zijn! Dennenappels zijn al generaties lang een leuk ornament om in de herfst en winter bij je thuis te plaatsen. Je kunt ze gebruiken bij bloemstukken, bij kaarsjes of gewoon los op een schaal. Wanneer je ze bleekt, kan je ze eigenlijk het hele jaar door gebruiken. Ze krijgen dan een mooie verouderde, whitewash en rustieke look.

Stap 2

Op de eerste foto is te zien wat je voor het bleken van de dennenappels zoal nodig hebt. Dennenappels die je wilt bleken moeten schoon en droog zijn. Je kunt ze een tijdje in azijn laten weken en ze vervolgens afspoelen onder de kraan met wat afwasmiddel. Daarna droog je ze even in de oven tot ze kurkdroog zijn. Maak een werkblad van kranten zodat het niet erg is als het een beetje spettert. Veeg alle stof en zand van de dennenappels af en stop ze in de emmer. Gebruik niet teveel dennenappels tegelijk, dit kan het resultaat teniet doen.

Stap 3

Giet nu het bleekmiddel over de dennenappels heen. Zorg ervoor dat ze helemaal kopje onder kunnen.

Stap 4

Omdat de dennenappels naar boven gaan drijven is het belangrijk dat je er wat gewicht oplegt zodat ze geheel bedekt blijven. Leg er dus een bord op en leg op dat bord een baksteen of iets dergelijks. Gebruik hierbij handschoenen! Laat de dennenappels ongeveer 24 uur in de emmer zitten. Je zult zien dat de dennenappels zijn gesloten. Trek de handschoenen aan en haal de dennenappels uit het bleekmiddel. Leg ze vervolgens op wat keukenpapier en laat ze drogen. Het kan 2 weken duren voor ze weer open gaan. Het kan ook sneller...

Stap 5

Om de dennenappels sneller te laten openen kan je ze op een bakplaat leggen, in de oven doen op 220 graden, ongeveer 10 minuten lang. Je zult zien dat ze tegen het einde open zijn gegaan.

Stap 6

Hier nog een paar voorbeelden van decoratiestukken met gebleekte dennenappels.

  • Meer dan 150 winkels

  • Snelle ophaling in de winkel

  • +45.000 producten online

Hulp nodig?

Andere vraag?

Brico & BricoPlanit winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Brico

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

schrijf je in voor de nieuwsbrief


© 2023 -

Brico BricoPlanet BricoCity

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten