Bouw je eigen boomhut

  • stappen
    15

Stap 1

Of je hem nu voor jezelf bouwt om in te gaan chillen, of voor je kinderen, de basis is steeds dezelfde, dus volg dit stappenplan: Kies je boom: Natuurlijk moet je eerst een goede boom uitkiezen, niet te jong maar ook niet te oud. Het liefste eentje met stevige zijtakken.

Stap 2

Vraag het de gemeente: Check even of jouw plan wel mag van de gemeente. Het zou jammer zijn als je boomhut helemaal af is en vervolgens afgebroken moet worden omdat je toestemming had moeten vragen.

Stap 3

Praat met je buren: Ook al heb je toestemming van de gemeente, overleg ook even met je buren. Een burenruzie is vaak al te voorkomen door even te overleggen.

Stap 4

Bel met je verzekering: Check bij je verzekering in hoeverre je verzekerd bent voor eventuele schade die door de boomhut veroorzaakt wordt.

Stap 5

Kies je hut: Voor je in het wilde weg begint te timmeren, maak je een plan. Wat voor soort boomhut moet het worden en hoe groot?

Stap 6

Kies je constructie: Bedenk welke ondersteuning het beste past bij jouw plan. Staand vanaf de grond, vast aan de boomstam of hangend van bovenaf.

Stap 7

Hoe kom je naar boven: Bedenk hoe je in je boomhut gaat komen, met een stevige trap of een simpele touwladder.

Stap 8

Kies de plek voor de basis: De plek waar jouw boom een stevige V heeft tussen twee takken is de beste plek om op te bouwen.

Stap 9

Maak de basis: Zet de eerste basis balken stevig vast aan de V in de boom.

Stap 10

Bouw de ondergrond: Maak vanuit de basis een geraamte voor de vloer van je boomhut.

Stap 11

Vloer leggen: Op dit geraamte kan je de vloer leggen. Als er ergens een tak doorheen steekt, maakt dat niet uit.

Stap 12

Tijd voor muren: Op de vloer kan je de muren opzetten. Of je nu voor hout of gaas kiest, maakt niet uit.

Stap 13

Ladder eraan: Nu is het tijd om een ladder aan je platform te zetten zodat je er tenminste ook op kan.

Stap 14

Het dak: Een dak erop zodat je ook in de regen kan blijven zitten.

Stap 15

Schilderen en klaar: Alleen nog even schilderen zodat hij ook wat beter tegen de regen kan, en klaar is kees! In plaats van schilderen zou je ook kunnen kiezen om de boomhut te beitsen. Niet alle stappen hoef je per sé te doen. Je kunt op eigen initiatief zoveel tijd en moeite in de boomhut steken als je zelf wilt. Het leuke is dat je de boomhut helemaal naar eigen wens kunt aanpassen. We hebben dit stappenplan van de site: https://wonenvoormannen.nl/doehetzelf/bouw-je-eigen-boomhut. Alle rechten hiervan gaan uit naar de originele auteur van dit stappenplan.

Nog tips nodig voor bouwen of verbouwen? Wij verzamelden alles op 1 plaats!