Bouw je eigen boomhut

  • stappen
    15

Stap 1

Of je hem nu voor jezelf bouwt om in te gaan chillen, of voor je kinderen, de basis is steeds dezelfde, dus volg dit stappenplan: Kies je boom: Natuurlijk moet je eerst een goede boom uitkiezen, niet te jong maar ook niet te oud. Het liefste eentje met stevige zijtakken.

Stap 2

Vraag het de gemeente: Check even of jouw plan wel mag van de gemeente. Het zou jammer zijn als je boomhut helemaal af is en vervolgens afgebroken moet worden omdat je toestemming had moeten vragen.

Stap 3

Praat met je buren: Ook al heb je toestemming van de gemeente, overleg ook even met je buren. Een burenruzie is vaak al te voorkomen door even te overleggen.

Stap 4

Bel met je verzekering: Check bij je verzekering in hoeverre je verzekerd bent voor eventuele schade die door de boomhut veroorzaakt wordt.

Stap 5

Kies je hut: Voor je in het wilde weg begint te timmeren, maak je een plan. Wat voor soort boomhut moet het worden en hoe groot?

Stap 6

Kies je constructie: Bedenk welke ondersteuning het beste past bij jouw plan. Staand vanaf de grond, vast aan de boomstam of hangend van bovenaf.

Stap 7

Hoe kom je naar boven: Bedenk hoe je in je boomhut gaat komen, met een stevige trap of een simpele touwladder.

Stap 8

Kies de plek voor de basis: De plek waar jouw boom een stevige V heeft tussen twee takken is de beste plek om op te bouwen.

Stap 9

Maak de basis: Zet de eerste basis balken stevig vast aan de V in de boom.

Stap 10