Wie barbecuet, doet dat ook graag met het beste kookgerei. Door te kiezen voor barbecuetangen, - vorken en messen uit roestvrij staal kies je voor kwaliteit, professionaliteit en onderhoudsgemak. Ook dubbele roosters zijn handige hebbedingen. Je klemt je worstjes en andere stukken vlees of vis tussen twee roosters en draait ze gelijktijdig om.
Tijdens het barbecueën kom je al wel eens werkruimte te kort. Een bijzettafel is daarvoor een handige oplossing. Zo heb je genoeg plaats om zorgeloos de laatste hand te leggen aan je vleesgerechten of je barbecuevorken- en tangen een plekje te geven tijdens het grillen.
Zoals je je pannen afwast na het koken, is het ook belangrijk om je barbecue na gebruik even stevig onder handen te nemen. Voorzie de juiste onderhoudsmiddelen om je barbecue en gereedschap spic en span te houden. Een gasbarbecue en een houtskoolbarbecue vragen een ander manier van reinigen. Let hierop.
Onderhoudstip: laat je grillrooster na het barbecueën buiten in het gras liggen. De dauw zorgt voor de eerste onderhoudsbeurt. Daarna kan je aan de slag met ontvetters en staalborstels.
De zomer duurt jammer genoeg niet eeuwig. Een regendichte hoes beschermt je barbecue tegen alle weersomstandigheden. Laat je toestel na het barbecueën eerst voldoende afkoelen en dek het daarna met de hoes af. Met deze beschermingshoes kun je je barbecue zelfs in de herfst en winter buiten laten staan en verleng je zijn levensduur. Zo kun je nog veel zomers genieten van heerlijke barbecue-momenten.
Ontdek onze tips en adviezen voor de tuin. Want zelf gemaakt is slim bespaard!