Tegels en je badkamer: een échte match

Omdat je badkamer een vochtige ruimte is, moeten je vloer en wanden tegen een stootje kunnen. Door je ruimte te betegelen zorg je voor de beste bescherming en slaap je op twee oren, want vochtproblemen krijgen geen kans. Daarnaast vragen tegels niet zoveel onderhoud en zijn ze krasbestendig.

Welke badkamertegels kiezen?

Welke tegels je in je badkamer legt, hangt voornamelijk af van je eigen smaak. Wil je graag je laminaatvloer ook in de badkamer integreren, dan is waterbestendig laminaat zeker een optie. Let er hier wel op dat je de randen goed afdicht. Of ga voor keramisch parket. Je geniet van alle voordelen van een tegelvloer met een elegante houtlook. Of misschien is een robuuste badkamer met betontegels wel je ding. Omring je jezelf graag met een tikkeltje luxe? Kies dan voor een vloer uit natuursteen of met een marmerdessin.

Extra voordeel: tegels en vloerverwarming zijn makkelijk te combineren. Da’s handig én aangenaam. Je verliest in je badkamer geen ruimte aan radiatoren en hebt geen last van een koude tegelvloer.

Antisliptegels: hou het veilig

In je badkamer of douche kan het glad zijn, en een ongeluk is soms snel gebeurd. Met tegels met een matte afwerking verklein je het slipgevaar in de ruimte. Hoe ruwer het oppervlak van je vloertegel, hoe beter. Daarnaast zijn tegels met een beetje reliëf ook erg onderhoudsvriendelijk.

Tegels in alle kleuren, vormen en maten

Hou ook zeker rekening met de grootte van je badkamer. Kleine ruimtes vergroot je optisch door grote, lichte tegels te kiezen, want ze breken je ruimte minder op. Hoe groter de tegel, hoe ruimer je badkamer oogt. Wat de kleur betreft, vraagt een witte vloer in het algemeen meer onderhoud. Met grijze tegels bespaar je jezelf heel wat werk, want stof en vuil is minder snel zichtbaar.

Brico en BricoPlanit helpen je graag  

Ben je op zoek naar meer informatie over badkamertegels en wil je weten waarop je moet letten als je ze koopt? Op onze blog vind je talloze nuttige artikels. Vraag ook gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!