Met fronslint

Bovenaan op het gordijn moet een fronslint worden genaaid dat voor smallere of bredere plooien in het gordijn zorgt naarmate de spankoordjes meer of minder worden aangetrokken. Het ophangen gebeurt met speciale haken. Met de fronslinten kan u het gordijn of de vitrage perfect over het raam laten hangen. Let er alleen op dat u de plooien goed verdeelt en vastzet, zonder de gordijnkoorden door te knippen. De haakjes worden ongeveer om de 10 cm geplaatst. Het onderhoud is een lastige karwei want u moet alles uit elkaar halen en opnieuw plaatsen. Maar dat hoort bij een traditioneel gordijn!

Met ringen

Dat soort gordijnen is 'ophangklaar', de ringen zitten al in de stof verwerkt. U moet ze alleen nog op de gordijnroede schuiven.Met lussen

Een lussengordijn kunt u, net als het model met ringen, gewoon over de gordijnroede schuiven. Dit systeem wordt soms ook aangeduid als « met bandjes » en is zeer decoratief. Er is maar één nadeel: het gordijn schuift relatief moeilijk over de roede. De oplossing is simpel: smeer de roede in met een beetje zeep of hang zelfklevende rails op!


Met gordijnroede

Hier schuift u de roede door de bovenste zoom van het gordijn. Een ophangsysteem voor gordijnen en vitrages die vlak moeten blijven en zonder teveel franjes, zoals een muurbekleding of louter decoratieve gordijnen.


Met knopen

De stof van het gordijn wordt aan de roede vastgehecht door de lintjes te knopen. Voorzie een stevige knoop die lang op zijn plaats blijft.Met oogjes

Ze hebben onze manier van leven ingrijpend veranderd! U schuift de roede door grote, decoratieve ringen, waardoor het openen en sluiten van gordijnen kinderspel wordt. Ook het ophangsysteem is zeer eenvoudig.