Wil je van je tuin een sfeervolle plek maken, waar je écht kunt genieten van je vakantie? Dan komt het erop aan om een gezellige, zomerse vibe te creëren met stijlvolle tuinmeubels. Van een hippe lounge tot een comfy hangmat of handige opbergboxen: leef je helemaal uit en blijf vooral trouw aan je eigen, unieke stijl! Wij inspireren je alvast met dé tuinmeubeltrends.

Franse flair

Het zuiden van Frankrijk in je tuin? Het kan! De sfeer van de Provence vraagt om landelijke tuinmeubels in teak of om een charmante bistro set. Maak het je lekker comfortabel met kussens in beige of lichtgrijze kleuren. En bij die Franse flair mag een glaasje rosé of pastis op een bijpassend tafeltje natuurlijk niet ontbreken!

Bohemian flower power

Waan jezelf op een hip eiland, maar dan in je eigen tuin. Voeg een vleugje bohemien toe met een tuinbank of ga voor enkele opvallende showstukken zoals een cocoon chair. Mix en match de zogenaamde ‘Balearen’-kussens voor een kleurrijk geheel.

Minimalistische tuinmeubels

Een sobere, minimalistische stijl hoeft daarom niet minder gezelligheid uit te stralen. Kalme kleuren zoals wit en grijs geven je de nodige rust. Tuinmeubels in aluminium of kunststof voegen dan weer een modern accent toe. Om een kille look te vermijden, kun je bijvoorbeeld enkele zitzakken aanschaffen.

Natural chique

Meubels met een natuurlijke uitstraling of zelfgemaakte stukken uit milieuvriendelijke materialen zijn dé hit van deze zomer. Check zeker onze FSC- en PFEC-labels als je op zoek bent naar gecertificeerd hout om je eigen tuinset te maken. Het geheel mag er vooral niet te ‘geforceerd’ uitzien. Go with the flow, combineer wat je mooi vindt en wat past bij de beplanting in je tuin.

Robuust en rustiek

Deze trend is ideaal voor gezinnen met kinderen, want rustieke tuinmeubels kunnen tegen een stootje. Vermijd fragiele, lichte kleuren en ga voor stevige materialen zoals een sterke houten picknicktafel, een stoere lounge in steigerhout of een tafel in dekton.

Ben je nog op zoek naar leuke extra’s om je tuin, terras of balkon helemaal áf te maken? Bezoek onze webshop.