Luifel: een permanente terrasoverkapping

Wil je graag het hele jaar door genieten van je terras? Dan is een luifel misschien wel de oplossing voor jou en je gezin. Deze stevige, duurzame overkapping is tegen alle weersomstandigheden bestand en kun je volledig personaliseren. Kies voor hout, metaal of aluminium en match je overkapping met de rest van je interieur. Durft de wind al wel eens op te zetten op je terras? De plaatsing van enkele zijwanden zorgt ervoor dat jij goed beschut bent. Een terrasoverkapping is misschien een grotere investering, maar met het juiste onderhoud geniet je er jaren van. Maak van jouw overkapping een gezellig plekje. Kleed aan met een leuke loungeset, de perfecte barbecue en terrasverwarming om je bij kouder weer warm te houden. Ben je een handige Harry of Harriëtte? Dan kun je je overkapping ook gewoon zelf bouwen.


Zonnescherm: een tijdelijke terrasoverkapping

Met een zonnescherm heb jij de touwtjes in handen. Je kiest wanneer je graag wat meer of minder zon op je terras wil. Met een handige afstandsbediening of schakelaar klap je de overkapping aan de buitenwand van je woning makkelijk in. Een zonnescherm is niet goed bestand tegen regen en wind. Zodra het zonnetje is verdwenen, is het ook weer tijd om je scherm in te klappen. In vergelijking met een permanente terrasoverkapping, is een luifel redelijk goedkoop. Zonneschermen zijn er in alle kleuren, patronen en afmetingen. Je kunt je overkapping dus perfect aanpassen aan je eigen interieur. Ontspannen in een mooie omgeving is dan ook altijd leuker.

Pergola of prieel: een parkgevoel in je tuin

Geniet jij zo van die uitjes naar het park? Met een pergola of prieel recreëer jij dat parkgevoel in je eigen tuin en kun je het hele jaar door buiten vertoeven. Met slechts een dag klussen tover je een prachtige houten constructie tevoorschijn. Iedere tuin is anders. Daarom is er een pergola of prieel voor echt elke stijl. Met terrasverwarming zit je zelfs op frissere avonden zeker goed.

Brico en BricoPlanit helpen je graag 

Heb je nog vragen over de perfecte overkapping voor jouw terras of tuin? Op onze blog vind je nog meer nuttige artikels over hoe jij de juiste zonnebescherming kiest. Of laat je inspireren door onze tuincatalogus. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!