Hoeveel tijd heb je om te barbecueën?

Ten eerste is de beschikbare tijd om te barbecueën een belangrijke factor. Wil je in de zomer het mooie weer zo veel mogelijk benutten en meermaals per week grillen? Of is barbecueën bij jou thuis eerder een lastminuteplan? Hak met de 19 uur-regel de knoop tussen een houtskool of-gasbarbecue door. Kom je pas na 19 uur thuis van het werk? Dan kies je het best voor een gasbarbecue. Zo’n toestel steek je snel en makkelijk aan. Heb je zeeën van tijd? Dan is een houtskoolbarbecue iets voor jou.


Waar gebruik je de barbecue?

Barbecueën kun je overal: in je tuin, in het park en zelfs op je balkon. Grill je graag op locatie? Dan is een compacte houtskoolbarbecue op wieltjes het gebruiksvriendelijkst.

Laat je je toestel op dezelfde plaats staan? Dan is een gasbarbecue zeker ook een goeie optie.


Voor hoeveel mensen wil je barbecueën?

Hoeveel monden heb je te vullen? En kook je graag voor grote groepen? Dan kies je het best voor een grote houtskoolbarbecue of een gasbarbecue met drie of vier branders en eventuele zijbranders.

Wat wil je klaarmaken op je barbecue?

Sta je al te popelen om de lekkerste worstjes, stukjes vis of gemarineerde schijfjes courgette klaar te maken? Dan ben je goed af met een houtskoolbarbecue of een gasbarbecue. Hou je er daarnaast ook van om vlees en vis te roken? Dan is een rookoven zeker een keuze om te overwegen.


Ga voor een alternatief

Natuurlijk heeft ons assortiment meer te bieden dan enkel barbecues op houtskool en gas. Met een elektrische barbecue bereik je snel hoge temperaturen. Zo’n elektrisch model is meestal voorzien van extra werkruimte om je barbecue-accessoires een plaatsje te geven. Of misschien is een stenen barbecue wel iets voor jou? Die grill uit steen ziet er niet alleen leuk uit, maar gaat ook lang mee en is makkelijk in onderhoud. Ten laatste is een keramische kuip of kamado ook een leuk hebbeding voor in de zomermaanden. De temperatuur is gemakkelijk te regelen en de bereidingsmogelijkheden zijn oneindig. Zo’n kamado is wel redelijk zwaar en dus niet geschikt om op locatie mee te grillen.


Brico en BricoPlanit helpen je graag 

Op zoek naar nog meer barbecuetips of zoek je de juiste barbecue-accessoires? Lees dan onze andere artikels op onze blog. Natuurlijk kun je ook steeds in een van onze winkels terecht voor advies op maat.