Stel het u voor: een ruimte waar alles aangenaam en mooi opgeruimd is, waar elke vierkante meter benut is en waar alles een plaatsje vindt... Dat is het doel van een dressing (of van een wandkast als u niet over een dressing beschikt).

Opstapelen, ordenen, opruimen, organiseren, ... in onze uitgebreide opbergafdeling vindt u alles voor uw dressing: een mooie opbergoplossing aangepast aan uw ruimte en levenswijze.


Wat u zeker niet kunt missen


Kit of modulair systeem?

Of het nu om een eenvoudige wandkast of een echte dressing gaat, wat telt is dat u deze opbergruimte kunt veranderen volgens uw noden. Als de ruimte waarover u beschikt niet zo groot is, ga dan voor een montageklare kit: snel in elkaar te zetten en niet duur. Als u genoeg plaats hebt, kies dan een modulair systeem om uw dressing op maat te maken.


Soorten deuropeningen

Schuifdeur of draaideur, aan u de keuze, maar uw keuze zal grotendeels afhangen van de beschikbare ruimte:


Schuifdeuren

Dit is het handigste systeem voor plaatsbesparing en voor de inrichting van beperkte ruimten. Er moet geen uitwijkzone voorzien worden.

De deuren schuiven en worden naar rechts en/of naar links voor elkaar geplaatst op rails die aan het plafond en op de grond zijn vastgemaakt. Met dit systeem verliest u geen plaats maar hebt u ook geen overzicht van de wandkast.Draaideuren

Zo kunt u zonder problemen uw wandkast betreden maar er is een grotere uitwijkzone nodig. draaideuren worden vaker gebruikt, zijn makkelijk te hanteren en kunnen volledig geopend worden.

U hebt minstens één meter nodig voor de dressing om de deuren probleemloos te openen en nog in de ruimte te kunnen bewegen.
Waar moet u op letten bij de keuze of de constructie van een dressing?

Meet goed de afmetingen van de ruimte waar u uw toekomstige dressing in wilt maken. (Een dressing kan in vrijwel alle ruimten geïnstalleerd worden.)
Kies het model van de dressing/wandkast zelf. Zo zal hij beter aan uw esthetische en stilistische voorkeuren voldoen. De keuze van de indeling, de materialen en de kleuren moet gebeuren in functie van de elementen die reeds aanwezig zijn in de ruimte.
Deze stap gaat eerder om stijl, kwaliteit van het product en budget.

Opgelet met de dikte van de rekken en planken. Als deze te dun zijn, kan dit afdoen aan het esthetisch geheel en problemen veroorzaken wanneer ze te zwaar beladen worden.
Denk ook aan de verlichting. Het zou spijtig zijn als u in een inrichting die gemaakt is om praktisch te zijn, uw kleedjes of dassen niet terugvindt doordat er niet genoeg verlichting is.
Bovendien laat een goede verlichting uw dressing pas goed tot zijn recht komen.
De soorten verlichting


Wat zijn de positieve kanten aan een dressing?

De verschillen met een kast zijn de voorzieningen binnenin. Hangkasten, schuiven, rekken, ... Om het opbergen te vergemakkelijken, bestaan er talrijke trucjes:
Schuif voor juwelen, schoenenrek, dashangers, broekspanners, verplaatsbare linnenmand, schuivende binnenspiegel, klerenstandaard, enz.
Sommige dressings hebben ook verstelbare hangkasten die neerdalen tot de hoogte van de taille waardoor u dus niet op de tippen van uw tenen of op een krukje moet gaan staan om aan uw kleren te kunnen.
Het zijn al deze kleine details die ervoor zorgen dat uw dressing uw leven vergemakkelijkt.