Gordijnen combineren

Overgordijnen kun je prachtig combineren met …

… rolgordijnen of vouwgordijnen

Rolgordijnen of vouwgordijnen vullen overgordijnen perfect aan. Met deze combinatie beslis je zelf hoeveel zon – of pottenkijkers – je in je woning toelaat. Rol-of vouwgordijnen worden meestal overdag gebruikt, terwijl overgordijnen pas ’s avonds dienstdoen. Zowel de overgordijnen als rolgordijnen en vouwgordijnen worden meestal in een neutrale kleur gekozen. Maar laat je dat natuurlijk niet stoppen om toch voor een vrolijk kleurtje te kiezen.

… jaloezieën

Jaloezieën zijn erg in trek en makkelijk te combineren met klassieke gordijnen. Je kunt ze kantelen, haalt ze makkelijk op en neer en hebt zo de ultieme controle over het licht dat binnenvalt. Bovendien bestaan jaloezieën in heel wat kleuren en materialen, zodat je er zeker vindt die ideaal zijn voor jouw interieur. Hou je van modern, dan zijn witte of zwarte jaloezieën jouw match. Een industriële look vraagt dan weer om een donkere houtkleur. Daarnaast houdt dit type raamdecoratie door z’n isolerende eigenschappen de warmte vast.

… plisségordijnen

Ook plisségordijnen kun je combineren met gewone gordijnen en bieden heel wat opties. Op zoek naar een combinatie die op hetzelfde moment privacy én lichtinval toelaat? Met een ‘top down-bottom up’-uitvoering kun je het gordijn zowel van boven als beneden openen. ’s Avonds zorgt het overgordijn ervoor dat je kamer goed verduisterd is.

… vitrage

De combinatie van gordijnen en vitrage bestaat al decennialang en is nog steeds een populaire combinatie. Vooral in de slaapkamer biedt deze mix heel wat mogelijkheden: je geniet overdag van genoeg privacy zonder aan natuurlijk licht te verliezen. Bedtijd? Sluit de overgordijnen en dommel weg in een zalig verduisterde ruimte. Ook fijn om te weten: de twee lagen gordijnstof hebben een isolerende werking.

Brico en BricoPlanit helpen je graag

Ben je op zoek naar meer tips om de juiste raamdecoratie te kiezen? Op onze blog vind je talloze nuttige artikels. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!