De perfecte luchtkwaliteit

Wist je dat de lucht binnen vijf keer ongezonder is dan buiten? Daarom krijg je thuis al eens last van kwaaltjes zoals geïrriteerde ogen, eczeem of hoofdpijn. Voordat je de luchtkwaliteit in huis kunt verbeteren, moet je weten hoe het ermee gesteld is. Een van de belangrijkste parameters is de luchtvochtigheid. Die ligt idealiter tussen 40% en 50%.

Meet de luchtvochtigheid met een hygrometer

Met een hygrometer meet je makkelijk of de lucht binnen te droog of te vochtig is, maar kom je ook de temperatuur te weten. Daarna is het aan jou om die cijfers te interpreteren en eventueel te corrigeren. Met een luchtbevochtiger verhoog je de luchtvochtigheid, terwijl je met een ontvochtiger te vochtige lucht aanpakt.

Walter: een slimme sensor

Hou je van technische snufjes? Dan is de Walter misschien wel iets voor jou. Deze slimme luchtkwaliteitsmeter informeert je via een app over de luchtkwaliteit in je woning en stuurt toestellen zoals airco’s, bevochtigers of luchtzuiveraars automatisch aan. Zo garandeer je continu een goede luchtkwaliteit in je woning.

Brico en BricoPlanit helpen je graag  

Heb je nog vragen over luchtbevochtigers, ontvochtigers en luchtzuiveraars? Op onze blog vind je heel wat nuttige artikels. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels