Een hanglamp op maat van je ruimte

Elke ruimte vraagt om een andere soort verlichting. In een bureau- of werkruimte heb je vaak intense verlichting nodig, terwijl het in de slaapkamer of een loungeruimte gerust wat zachter licht mag zijn. Als je een hanglamp koopt, is het ook belangrijk om je kamer eerst grondig te bestuderen. Wat is de stijl van je interieur? Wat zijn veel voorkomende kleuren in de ruimte? Hoe groot is de kamer? Op basis van de antwoorden op die vragen kun je gerichter zoeken naar de lamp voor jouw eet- of woonkamer. In een grote ruimte, bijvoorbeeld, ga je ook het best voor een grotere hanglamp.

De perfecte hanglamp voor je woonkamer

De hanglamp in je woonkamer dient als basisverlichting die je kunt aanvullen met andere sfeerverlichting zoals spotjes of wand- en tafellampen. Kies je voor een dimbare lamp, dan kun je op elk moment de gewenste sfeer creëren.

De perfecte hanglamp voor boven je tafel

Ben je op zoek naar de perfecte hanglamp voor je eetkamer, dan zijn er enkele aandachtspunten. Zorg ervoor dat de vorm van je tafel en je lamp bij elkaar passen. Hang je lamp tussen 60 en 75 centimeter boven het tafelblad. Zo hangt die niet in de weg en schijnt het licht nooit rechtstreeks in je ogen. Ook de lichtsterkte speelt een rol. Ook hier is een dimfunctie handig: je lamp is klaar voor elke situatie, of dat nu een stevige studiesessie of een gezellig diner is. Voorzie ten slotte voldoende verlichtingselementen, zodat ook de uiteinden van de tafel voldoende verlicht zijn. Een cluster van meerdere lampen is bijvoorbeeld een goeie keuze.

Tip: een verlichtingsplan is een gestructureerde manier om te weten te komen welke verlichting het beste werkt in jouw woning.

Brico en BricoPlanit helpen je graag  

Ben je op zoek naar meer tips voor de juiste verlichting voor je woning? Op onze blog vind je talloze nuttige artikels. Of vraag advies aan de medewerkers in een van onze winkels!