Maak een verlichtingsplan

Begin met een verlichtingsplan op te stellen. Zo’n plan helpt je om te bepalen welke verlichting het best bij je interieur past. Naast basisverlichting en accentverlichting speelt ook de juiste sfeerverlichting een belangrijke rol. Er zijn verschillende manieren waarop je met verlichting een extra toets in je woonst kunt creëren.

Kies voor extra sfeerverlichting

Door sfeerverlichting toe te voegen aan je woon- of slaapkamer, zorg je meteen voor dat knusse effect. Denk aan een leuke wandlamp die een donker hoekje verlicht of een elegante tafel- of vloerlamp. Door verschillende modellen uit dezelfde lampenfamilie te combineren, zorg je voor dezelfde stijl in je interieur.

Ga voor dimverlichting

Kies voor dimbare verlichting. Je verlichting wordt zo multifunctioneel: ben je klaar met werken of lezen en heb je niet veel licht meer nodig? Dim je lamp en creëer in enkele seconden een aangename sfeer in huis. Ook die ene tafel- of wandlamp kun je makkelijk dimmen met een snoerdimmer in het stopcontact.

Koop het juiste peertje

Met peertjes zorg je snel voor een heel ander lichteffect. Zo is bijvoorbeeld de lichtkleur van je lamp heel bepalend voor de sfeer. Je kiest het best voor gelig licht in de plaats van wit licht. Ten slotte speelt ook de kleurtemperatuur een rol. Met een ledlamp met een kleurtemperatuur van 2700 of 3000 kelvin creëer je een knusse, gezellige omgeving. In kantoorruimtes wordt er gekozen voor 4000 of 5000 kelvin.

Brico en BricoPlanit helpen je graag  

Ben je op zoek naar meer tips voor de juiste verlichting voor je woning? Op onze blog vind je talloze nuttige artikels. Vraag ten slotte gerust advies aan de medewerkers in een van onze winkels!