Reinig de binnenkant van je gasbarbecue


Het rooster

Heb je de laatste stukken vlees, vis en groenten van de grill gehaald? Dan is het nu tijd om je gasbarbecue grondig te reinigen. Zo verlies je de volgende keer dat je je grill aansteekt geen tijd met het afkrabben van oude etensresten. Zet eerst je vuur op de hoogste stand, sluit het deksel en wacht een kwartiertje. De hoge temperatuur verbrandt alle resten en maakt het reinigen van je rooster stukken makkelijker. Gebruik hierna een speciale barbecueborstel om het resterende vuil te verwijderen. Heb je het tijdens je barbecue-avondje extra bont gemaakt? Herhaal de voorgaande stappen dan enkele keren tot al het vuil verdwenen is. Smeer je rooster tenslotte in met een beetje olie zodat het niet roest en je grill optimaal beschermd blijft.


De barbecuekuip

Aan de binnenkant van je gasbarbecue ontstaat er door het gebruik een dun laagje vet. Dat laagje is heel makkelijk proper te maken als de barbecue nog een beetje warm is. Een spons, warm water en een barbecuereiniger kunnen wonderen doen. Spuit het product op het oppervlak en laat het tien minuten intrekken. Raadpleeg bij het gebruiken van reinigingsproducten altijd de handleiding. En denk er ten slotte aan om de lekbak onderaan je toestel leeg te maken.


Reinig de buitenkant van je gasbarbecue

Niets geeft meer zin om heerlijk te barbecueën dan een toestel dat er ook vanbuiten proper uitziet. Reinig van tijd tot tijd de buitenkant van je gasbarbecue zodat het roestvrij staal in goede staat blijft. Kies hier niet voor hardnekkige producten zoals schuursponsjes of reinigingsmiddelen. Gebruik een zachte spons of doek en een niet-bijtend product, zoals een emaillereiniger. Wil je je barbecue echt de béste verzorging geven? Met een barbecuehoes blijft je toestel proper en is het bestand tegen alle weersomstandigheden.


Brico en BricoPlanit helpen je graag 

Op zoek naar nog meer barbecuetips of handig advies bij het kiezen van je barbecue of barbecue-accessoires? Lees dan onze andere artikels op onze blog. Natuurlijk kun je ook steeds in een van onze winkels terecht voor advies op maat.