Reinig de binnenkant van je houtskoolbarbecue

Het rooster

Je grillrooster komt in direct contact met je vlees en is dus belangrijk om na elke beurt grondig te reinigen. Wacht tot je houtskoolbarbecue volledig is afgekoeld voordat je aan de slag gaat. Je reinigt het rooster door het enkele uren in mengsel van water en afwasmiddel te leggen. Na een tijdje weken, borstel je de etensresten er makkelijk af. Spuit je grill daarna nog eens in met een barbecuereiniger om het hardnekkigste vuil ook te verwijderen. Laat het product even intrekken en schrob opnieuw met een barbecueborstel.

Tip: écht geen zin om je rooster af te wassen? Leg het een nachtje in het gras – de dauw doet het grootste werk in jouw plaats!


De barbecuekuip

Ook de kuip van je houtskoolbarbecue krijgt een grondige reinigingsbeurt. Veeg met een zachte borstel de laatste asresten uit je barbecue. Als je dat niet doet, krijg je tijdens je volgende grillsessie last van veel rookontwikkeling en dat wil je natuurlijk vermijden. Gebruik warm water, afwasmiddel en wat keukenpapier om je kuip weer spic en span te krijgen. Last van aangekoekte resten die je moeilijk kunt verwijderen? Gebruik een borstel of een beetje staalwol om ook deze resten te verwijderen. Heeft je toestel een aslade? Maak die dan regelmatig leeg.


Reinig de buitenkant van je houtskoolbarbecue

Nu de binnenkant van je houtskoolbarbecue volledig proper is, neem je ook de buitenkant onder handen. Zo blijft de roestvrijstalen afwerking van je barbecue in goede staat. Gebruik een zachte doek of spons en een niet-bijtend reinigingsproduct, zoals een emaillereiniger. Wil je je houtskoolbarbecue écht de beste zorgen geven? Met een barbecuehoes ben je bestand tegen alle weersomstandigheden.


Brico en BricoPlanit helpen je graag 

Op zoek naar nog meer barbecuetips of handig advies bij het kiezen van je barbecue of barbecue-accessoires? Lees dan onze andere artikels op onze blog. Natuurlijk kun je ook steeds in een van onze winkels terecht voor advies op maat.